torsdag 30 september 2010

Härliga Smögen!

Nu är vi äntligen här, man går ner i varv och tar det lungt när man kommer hit av någon anledning, tror det kan vara luften och de sköna sängarna. Barnen somnade tidigt och Emil åt upp sin första pizza. Till efterätt blev de förstadiet inom skaldjur, kräftor och räkor Gott Gott! I morgon ser vi fram emot en härlig dag med sovmorgon. God kväll!

onsdag 29 september 2010

Fin höstdag!

Idag har det varit en underbar höstdag. Hoppas att det fortsätter till helgen då vi ska andas in västkustluft och vila upp oss. Kvällens mexikanska gryta blev som jag tänkt mig, Tack Charlotte. Tur att man har datorn så man kan gå in på Chrlotte Perellis fina blogg. Kan inte fatta innan jag blev fast i bloggträsket att det kunde vara så kul med att titta på andras privatliv, det blir som en drog. Idag ringde jag till ågården för att få svar på Emils röntgenbilder. Fick tyvärr inte prata med någon läkare men tjejen i växeln sa att det inte visade något fel på bilderna. Nu väntar vi på att läkaren ska ringa och säga hur vi ska gå vidare. God kväll på er!

tisdag 28 september 2010

Fina barn!

Har idag varit och fixat mig en smula upp hos frisören. Man känner sig lite som en ny människa när man kommer därifrån. Barnen har fått sina fina skolkort (Cajsa har själv satt upp sitt hår och är så stolt över detta). Ikväll fick det bli en familjepizza i brist på fantasi. I morgon ska jag försöka ge mig på Carlotte Perellis mexikanska gryta, som såg läcker ut. God kväll!

måndag 27 september 2010

Fin blomma!

Idag har eftermiddagen gått i läxornas tecken räkning, engelska och läsning, hej och hå vad det går bra med så duktiga barn. När jag kom hem idag kom mitt extrabarn med en fin orkidé. Det var en fin gest som uppskattades mycket tack snälla Ylva och Agnes. Vad gör man inte för sin nära och kära. Kvällen avslutades med en bockslakt med Emil som hantlangare. Ha en bra kväll för det ska jag ha med tv och mys.

söndag 26 september 2010

Söndagsmiddag!

Idag har vi varit på söndagsmiddag i filsbäck som, bestod av kolja och älg (gott gott). Veronica och Elvira som snart fyller fem månader var där, tänk vad tiden går. Cajsa har tillbringat förmiddagen i ridhuset med valpar, kompis och hästhoppning. Nu väntar jag på Ulf som snart kommer från fjället och är nu troligen i toppform efter allt vandrande. Ha en bra kväll!

lördag 25 september 2010

Söta hundvalpar!


Regnig Lördag!

Idag åt vi frukost sent, var lite trött efter en trevlig kväll hos svärmor och svärfar. Tack för god mat och trevligt sällskap. Vid lunch åkte vi till leksaksaffären för att inhandla något till Emil som jag lovade i går. De små liven glömmer aldrig. Det slutade med ett spel till wiit istället. I kväll ska vi till Olly och Jauquline som bjuder på middag och filmkväll (trevligt att träffas för oss gräsänklingar ). Ska nu lägga mig raklång och vila ryggen som gör ont eftersom jag simmade två längde i basängen i går. Får nog nöja mig ett tag till med korta promenader. God eftermiddag!

torsdag 23 september 2010

En fin höstdag!

Cajsa efter en sen promenad med vovvarna. I morgon är jag ledig och då blir det badhus för hela slanten. Nu är det dax för min Se och Hör att bli läst. God kväll!

onsdag 22 september 2010

Rådalunken!


Sätter mig nu ner och andas ut efter ännu en fullspeckad dag. När allt är färdigt får man försöka njuta av den tiden som är över på kvällen med syrgastuben bredvid. Idag har Emil sprungit rådalunken och kom på 15 plats av 31 deltagare inte illa "va". Idag har vi haft en liten Agnessa som middagsgäst till kvällsmaten, kul med kusin vitamin som sedan var med under Cajsas läxläsningn och räknade så fint. Nej nu ska jag se på Berg flyttar in som börjar snart. Godnatt på er!

tisdag 21 september 2010

Föräldramöte!

Då var vårt internet igång igen. Jag får lite lätt panik när det står stilla och ej kan surfa. Dagen har kantats av jobb, hämtning av barn och lilla Agnessa som idag fällde komentaren "när tror du morfar kommer och hämtar mig med traktorn" och föräldramöte på Broholm. Efter mötet blev vi kvar och pratade med alla trevliga föräldrar. Måste säga att jag är stolt att våra barn får äran att gå på en så bra skola. När vi kom hem låg barnen redan i sängen. Cajsa var nyfiken på hur det hade gått och jag svarade att Kristin berättade hur kul hon tyckte det var att jobba med klass 3. God natt!!

söndag 19 september 2010

Valvaka med Cajsas fruktsallad!


Röstning och fina fasaner!

Vaknade upp till en solig söndag med val i största fokus. Jag och Ulf har varit en sväng i stan för att sedan hämta Emil. Sedan bar det av till Sunnersberg för att rösta. På hemvägen åkte vi en sväng ner till källan där våra fina fasaner var, vi såg ca 10 st. Nu får det nog bli lite tennis för att heja på vår lilla Robin. Sverige dominerar över Italien. Tjing Tjing






lördag 18 september 2010

Slutet på kvällen avslutades med en pannacotta med nyponkräm!


Ulf fick äntligen sin lilla räv!


Grattis Walle som fyller 2 år idag!

Har precis varit ute med hundarna och det gjorde ej ont i ryggen efter. Kan det vara så bra att det går över snart. Walle firade med rökt lönnebergaskinka och en fin promenad. Nu väntar han glatt på köttbullarna som kommer i morgon från Smögen. Ulf är ute på en sen rävjakt och sedan får det bli en pepparstek från Troja "mums". Ha en trevlig kväll!

Egengjord plommonkräm!


Ulfs nyplockade nypon inför kvällens dessert!


Färdigt resultat, min första styltning!


Röda fina lingon!


Övernattning!

Idag blev det en sen frukost vid 10.00 och sedan var det dax att skjutsa barnen till Emils kompis Edwin där han ska sova över i natt. Cajsa ville åka till mormor och morfar så det fick bli nästa anhallt. Mormor och Morfar var glada när hon gjorde entré, nu blir lillan medelpunkten för kvällen. När vi åkte i skogen fick Cajsa syn på en kalv och ko som vi stannade och tittade på. Vi får köra försiktigt för det finns nog en och annan älg i skogen. Nu ska jag ge mig i kast med lingonsylten tror jag. Tjing tjong lingonsylt!

torsdag 16 september 2010

Helgfint!

Kom hem idag och allt var skinande rent. Min gigantiska tvätthög var borta och jättefint strykt. Nu kan jag lungt andas ut och bara gå och njuta. Länge leve rutavdraget. Sitter för närvarande och dricker en kopp kaffe. Ska surfa lite på Allt om mat för att få lite inspiration inför helgen, får titt som tätt idétorka vad man ska äta. God eftermiddag på er!

onsdag 15 september 2010

Fika och optiker!

Idag har jag varit och hämtat barnen + lilla Agnessan som stolt visade runt sitt dagis. Efter en god fika på konditoribageriet och en sväng till Karvik med Agnes som smakråd blev det läxläsning och kvällsmat. Hittade inga glasögon i min smak men nästa vecka kommer det in höstnyheter så då får det bli en sväng på fredag då barnen har studiedag. Tjingeling

måndag 13 september 2010

Läxor och Bondespel!

Har idag lämnat jobbet lite tidigar än vanligt och hämtade barnen direkt efter skolan som var slut 14.30. Med mellanmål hemma och läxläsning kändes det för en gång som att alla sysslor var någolunda i tid inför kvällen. En stilla promenad med H och W fick det bli på eftermiddagen. Känner i ryggen när jag varit ute en stund. I morgon ska jag till vår läkare som jag hoppas tar fram något åt mig som gör att jag snart kan röra mig utan att ha ont.

Fina brillor va!


lördag 11 september 2010

En bra lördag!

Idag har Cajsa och Emil lekt med kompisar och jag har surfat på min fina dator en hel del. Skönt att vila ryggen för igår var jag ute på en promenad med Walle och Herman som då kändes bra, men ack vad jag bedrog mig. I morse var jag stel som en kärring igen.Kvällen avsutades med att Ulf och Emil var ute på en jakttur och sköt en räv (Emil var eld och lågor när de kom hem och ska även i morgon, tro det eller ej vara med på gåsjakt vid stensholmen kl 06.00. När killarna kom hem så åt vi räkor och barnen hamburgare (det är allt gått med skaldjur). Ha en bra kväll!

De stora tjejerna ska ut på en cykeltur i Skalunda!


fredag 10 september 2010

Trötta barn!

Efter en bra men händelserik dag/natt på Sjölunda så får det bli som Cajsa önskade "Sovmorgon". Hämtade "de" små liven vid två tiden idag och det var två små trötta barn jag mötte som hade cyklat ända från Sjölunda. Jag frågade vad som var det roligaste och det var i högst grad att sova i de gröna militärtälten. Har ikväll spisat god fläskfilé med svamp och lite annat gott. Emil har fortfarande inte gett upp, han ska se färdigt på Pirates of the Caribbean. Godnatt!



Nyss hemkomna från lägret i Sjölunda!


torsdag 9 september 2010

Fina kantareller!

Oj vad det är gott med kantareller. Fick i kväll lite kantareller som Ann-Sofie plockat Tack än en gång! Det är så bra när andra tycker om att gå i skogen och leta de goda små gula. Ulf är ute och sår ikväll så det får bli en sen pizza till kvällsmat. Har än så länge inte fått något telefonsamtal av någon lärare på Broholm att de vill åka hem. God kväll!

Blåsig och solig torsdag!

Har vinkat av mina små liv som ska på läger till Sjölunda idag. Cajsa frågade innan hon åkte om hon fick ringa mig ikväll och säga godnatt. Det kan bli svårt för det är ett och annat barn där. Emil är fortfarande förkyld/hes och jag hoppas han nu tar på sig ordentligt i kväll. Själv ska jag surfa mest hela dagen tror jag. Det är behändigt med en bärbar dator för jag kan bära med den vart jag än går (även i sängen där jag måste vila min stackars rygg) Det går framåt med ryggen men är fortfarande stel och känner mig idag som en gammal tant. Nej nu ska jag gå in och läsa om vackra Mauritius, då kommer livsglädjen tillbaka.

måndag 6 september 2010

Tjejkväll!

Har precis vinkat av Emil som ska på höstens första andjakt med Ulfs jaktkompisar. Jag har lovat Cajsa att vi ska ha en mysig tjejkväll med läsning och lite film. Får se om det blir lite av den stora politikdebatten på tv när hon somnat, det börjar dra ihop sig till val så jag får försöka att sätta min in i det lite. Ha en trevlig kväll!

Påväg till kvällens andjakt med de stora grabbarn!


söndag 5 september 2010

Lugnet infinner sig!

Idag har det varit en fin dag med kusin Agnessa som varit här och bakat bullar. Tänk att så lite kan roa dom små liven. Värre blir det nog när de börjar komma upp vid arton års ålder. Som tur är det ett tag till det. Emil har roat sig nästan en hel dag på fyrhjulingen (Såg att farfar fyllde på mer bränsle när det var tomt i tanken så lille gosse kunde köra en vända till) Har precis spisat kräftor och räkor som vi fick av Ann-Sofie. Tack! Nu ska jag gå till sängs och påbörja min tredje bok. Boken som jag ska läsa handlar om en person som överlevde sunamin i Thailand men blev av med fru och barn. Tänk vilket elände en del får. Vi har det allt bra vi, man ska inte gnälla för småsaker. Trevlig kväll!



Lek och bullbak!







lördag 4 september 2010

Finbesök!

Idag har systeryster och lilla Elvira varit på besök. Tänk vad tiden går nu är hon redan fyra månader. Vi fikade en god äpplepaj som Veronica bakat (mums för paj). Cajsa har en kompis hos sig som ska sova övernatt och Emil kör fyrhjuling till Ulf som tröskar. Har fortfarande ont i min lilla rygg och behöver lägga mig raklång på sängen för att vila. Hoppas det blir bra snart så jag kommer ut och kan promenera med Herman och Walle.










Emil och Sture med fikapåsen i högsta hugg!