lördag 26 februari 2011

Auktion och lite shopping!

Har idag varit en sväng på auktion där jag nu betalade lampan som jag stolt prutade ner med 700 kr. De hade en del fina lampor som jag inte hann vänta på så det får bli en annan gång. Efter att jag skjutsat Cajsatjejen till kompis fick det även bli ett besök på Lui där jag hittade fina stolsöverdrag för vår och sommar. Tur att jag inte hastade och köpte de i Hunnebostrand utan väntade så jag fick volang runt hela stolen. Nu är det full rulle för jag hämtade presic upp kusin Agnes som ska gästa oss i kväll. Ylva och Fredrik vilar ut och kommer senare då vi ska hämta köpmat i stan och äta tillsammans.

fredag 25 februari 2011

En undebar vecka!

Nu är snart veckan slut och jag får berömma min gossar åter igen att de lagat maten denna vecka för snart är det min och Cajsas tur att försöka matcha deras veckomeny. Det är skönt att lägga den mattiden på annat eller bara slappa när man kommer hem. Har idag spisat tackos som Emil varit med och planerat. I eftermiddags var jag ute på min vanliga hundrunda och jag får säga att nu är jag trött på all snö som ligger kvar och väntar förbrilt till vårsolen. De enda som tycker det är roligt med snö är Walle och Herman som hoppar och lever upp. I kväll fick vi besök av Walle som busade med Cajsa och väntade på kovvven. Walle är på fitnessträning under 4 veckor med "ullllller" morgon och kväll då husse och matte är på semester. Ha en trevlig kväll!

tisdag 22 februari 2011

Besök hos antikhandlaren!

I dag har jag varit och lånat hem en lampa till vårt stora rum efter att vi levt i mörker en längre tid. Hittade en som jag föll för hos Skogsbergs Antik. Jag ska ha den till låns och åka till auktionen på lördag för att antingen lämna tillbaka eller betala. Jag fick godkännt av samtliga och nu vill jag bya ut de andra två som inte passar in bredvid den fina lampan. Kvällen har varit lungn och skön eftersom jag och U har kommit överens om att varannan vecka lagar han kvällsmaten och nästa jag. I dag blev det tex pizza och kebab för omväxling skull. Det blir nog att jag får simma 2000 m i stället för de vanliga 1000 m på badhuset denna vecka som vi ska besöka i morgon. Tjing

lördag 19 februari 2011

Hemma!

Då var vi hemma efter vår tripp som blev riktigt lyckad fast vi åkte buss. Jag är glatt överraskad av bussresan som jag var skeptisk till i början kan jag säga. Tack till Grönlunds Resor som tog oss till Ö och de trevliga sällskapet. Här kommer lite bilder på en aktivitet som anordnades under kvällen där man skulle åka på brädor från vintunnor som var glashala. Ulf kom på 6:e plats av ca 30 st som är helt ok tycker jag. I kväll har vi varit hos Ann-Sofie och Sture och ätit god mat som vi tackar och bugar för. Det känns inget skönt alls att nu få börja planera matsedeln igen efter de fina matupplägget vi haft alla kvällar. I morgon blir det att packa upp och tvättmaskinen går redan för fulla muggar.  God kväll!





torsdag 17 februari 2011

Omtumlande dag i backen!

Idag har det varit som vanligt med bra åkning förutom att Cajsatjejen åkte av backen och in i ett säkerhetsstängsel som gjorde att hon fick en bula och ont i ansiktet. Tack och lov gick det bra med vår dotter som är en riktig hårding, men får erkänna att jag var lite skraj när hon var vit i ansiktet och grät krokodiltårar. Med lite vila och köp av Huskygosedjur så blev det bra. Eftermiddagen var det skidor som gällde för Cajsa och på middagen blev hon hedrad igen för uthållighet i backen.  Är nu tillbaka på hotellrummet efter en riktigt god 7 rätters middag som jag aldrig spisat förut. Ha det bra och kramar från oss alla!


tisdag 15 februari 2011

Fjärde dagen i backen!

Idag har det varit sol som vanligt och alla i sällskapet blir bruna som pepparkakor med vita ringar runt ögonen. I går åkte vi en backe som var 11 km och jag kan säga att det känns i benen idag. Vi går upp kl 06.30 varje dag för att komma till backen och åka i de nypistade backarna som är helt underbara. Det är alltså inte tal om någon sovmorgon och slappande. Slappandet får man ta på kvällen då vi bastar och badar i hotellets relaxavdelning som är helt ok. Cajsa och Emil kämpar på beundransvärt i backen allt från röd till svart backe som Cajsa var mäkta stolt över när hon fick beröm av vår reseledare senare på kvällen och stående applåder. Killarna åker ski cross bana och kör störtlopp på tid som de alla uppskattar.  Sammanfattningsvis trivs vi som fisken i vattnet och alla mår bra! Ha en trevlig kväll!








måndag 14 februari 2011

Åter en underbar dag i backen!

Hemma på hotellet efter en solig och varm dag i backen. I går kväll var vi nere i kallbadet och badade bastu där Cajsa nog kunnat stanna hela kvällen om hon fick bestämma. Nu ska vi snart gå ner och spisa den dagliga fyrarätters middagen som hitills varit riktigt bra och uppskattad av alla. Emil tyckte soppan var riktigt god och det hör inte till vanligheten. Soliga kramar från oss alla!





lördag 12 februari 2011

Äntligen här!

Nu är vi äntligen i det fina landet Österike och resan gick som smort. När vi kom fram idag stod frukosten uppdukad och det smakade riktigt gott. Sedan var det ut i backen med sol, härlig skidåkning, soppa samt  den efterlängtade wienerschnitzeln. Här kommer lite härliga bilder från dagen. Ha en bra kväll!






torsdag 10 februari 2011

Packningen klar!

Nu är packningen avslutad och jag tror och hoppas att allt är med. Viktigast är att passen är med och är det något vi glömt så finns det säkert att köpa. Barnen sover nu sött i sängen men innan var det full rulle med tjo och tjim. Tror att resnerverna börjar smyga sig på lite. Nu ska jag snart krypa till sängs och drömma om
god mat/fin skidåkning/sol/trevligt sällskap. God natt!



tisdag 8 februari 2011

Symöte väntar!

I kväll ska jag på "Symöte" hos Marie som ska bli trevligt och skönt att inte tänka på kvällsmat för omväxling skull. Packningen får alltså vänta till i morgon som jag ej har påbörjat. Tycker ändå att jag har bra koll och känner ingen press alls för min kära man har lovat att fixa med matsäck på resan och lite annat smått och gott. Jag kan alltså bara åka raka vägen hem och öppna resväskan.

Barnens ny tuffa Cebeglasögon!

söndag 6 februari 2011

Cajsa på fikapaus vid Gillstad café

Trevlig helg!

Då är vi hemma i Skaluna igen efter en trevlig helg på kusten. I morse när vi vaknade frågade Cajsa om vi måste åka hem idag för hon/jag kunde lätt ha stannat veckan ut. Tack Ann-Sofie för trevligt sällskap. Nu är det slut på semestern och fyra dagars jobb till nästa semester då vi åker till alperna på fredag jeeeepiii vad skoj det ska bli. Trevlig kväll!

lördag 5 februari 2011

fredag 4 februari 2011

Fina tjejer!


En fin dag med blåst och god mat!

Då är vi tillbaka i huset igen efter en solig och blåsig dag i Strömstad. Först blev det lite info vid vindkraftverken och sedan intogs lunchen på Laholmen med fin utsikt mot vattnet. Cajsa tjejen skötte sig utmärkt och fann sig väl med alla vidkraftsägare. Nu ska vi snart äta våra kräftor och räkor som vi köpt tidigare idag. Gott i gott, gott!! Trevlig kväll på er!








torsdag 3 februari 2011

Framme!

Då är vi framme på kusten och spisat god bakpotatis och lövbiff som blir en tradition när vi anländer. I morgon blir det skönt med sovmorgon och sedan vidare till Strömstad på vindkraftsinvigning som ska blir kul. Helgen blir tjejinspirerat och  förhoppningsvis skaldjur på menyn som vi alla gillar. Ulf och Emil är hemma i Skalunda och sköter om det. Nu får det bli sängen och god natt!