måndag 28 mars 2011

Nagelvård!

Måndag och nya tag efter en hel arbetsdag. Det blev som vanligt en hundpromenad i vårsolen och sedan blev det manikyr och fotbad för Cajsa som nu vill måla naglarna med det fina lacket som hon fick av farmor. Tre sorter och favoriterna är blå och grön. Det kan hända att jag sträcker mig så långt att jag ska behandla mina naglar snart. Blir lite frestad när A och Y naglar är så fina. Nu blir det lite surf på resor och sedan godnatt för mig. Idag åkte den fina tavlan upp fin va?

söndag 27 mars 2011

Badhus och snö!

I dag har vi varit på en tur till Skara badhus som Cajsa kom på i morse. Var sina komisar och sedan bar det av och det var riktigt skönt att komma in när det blåste och var kallt ute. Ångbastun var gjord för mig där jag tillbringade halva tiden. Besök på Mc fick det bli och en sväng till Jula för att köpa lite smått och gott. När vi åkte hem så trodde jag att jag såg i syne när de vita små flingorna dalade ner. Ja, ja det sägs att lärkan ska få snö fyra gånger på sig innan våren är här och detta blir nr två tror jag. God natt!

Lite bilder från auktionsfynden i går!


lördag 26 mars 2011

Tack för en trevlig kväll med god mat och trevligt sällskap!

                                                              Stekning av oxfilé

fredag 25 mars 2011

Cykelköp!

Då var det äntligen fredag och i dag har vi varit och inhandlat en fin cykel till Emil som växt ur sin gamla. Efter lite sökande på blocket hittade jag en som så bra ut. Vi fick köpa till stöd/lampor och den blev komplett för gossen. Cajsa ville förståss inhandla något så det fick bli en nyckelpigeringklocka till damen. I kväll ska vi in till grannhuset på middag och visning av kort som ska bli kul att se efter resan. Vi kan kanske få lite tipps eftersom vi ska till samma hotell nästa år. Ha en skön kväll och njut av livet som det är!

onsdag 23 mars 2011

Studiedag!

I dag har det varit studiedag för barnen som förväntade sig en härlig sovmorgon. Men "icke sa nicke" så blev inte fallet för kl 08.00 var vi på folktanvården med Emil. Efter det blev det inlämning av bil hos verksta´n och sedan vidare med Cajsa för att leka med klasskompis. Det blir några körmil på en dag när man bor på landet men jag skulle inte vilja byta bort det mot någonting annat. Till middag hade vi Sture och Ann-Sofie på besök och det var riktigt kul att träffas efter så lång tid. De syntes att de hade haft det skönt med den fina färgen i ansiktet. När de berättade om allt så måste jag erkänna att jag läääängtar till den 26 feb nästa år. Har idag tittat på fina bilder på äppleträd som vi ska fortsätta plantera i parken och man blir ganska sugen på att gå ut i trädgården en solig vårdag och påta lite. Nu blir det lite läxläsning och sedan kvällsmat. Trevlig kväll!
                                                      

                                                          Här är Alice som ser fin ut!

tisdag 22 mars 2011

Vår och fika!

I dag har vi besökt 3B som är ett riktigt mysställe med min typ av fika. Barnen tyckte att detta kunde vi göra oftare så det dröjer nog inte länge tills vi är där igen. Inhandling av liten present till Ann-Sofie som fyller år idag blev det och ett besök på Närebo för ägg/ostköp på hemvägen. I natt kommer Thailandsfolket hem och Ulf ska hämta på Landvetter. Walle är nyduschad inför träffen och kovvvven är nu nära. God kväll i stugan!

Grattis på födelsedagen Ann-Sofie!

måndag 21 mars 2011

Musikens tecken!

Kvällen har idag gått i musiken tecken med provapå dag på musikskolan. Jag och Cajsa var där för att se om hon vill fortsätta med något efter blockflöjten. Hon var ganska bestämd när vi lämnade att det får bli piano. Den längsta kön var nartuligtvis på just piano och gitarr så det blir säkert inte än på ett tag. Nu är mina öron ganska mättade efter 2 h med testmusik så nu får det bli lite surf och sedan godnatt. Tjing!


lördag 19 mars 2011

Heldag i trädgården med hårt arbete!

Ja då var vi klara för dagen och ska fortsätta i morgon med ytterligar lite klippning. Man får ganska ont i händerna av att klippa så många träd. Alla har hjälpt till och det har flytigt på riktigt bra. Med 14 grader och strålande sol så är det ändå ok. Nu har vi precis spisat hemmagjorda vofflor med grädde och sylt som satt som en smäck i kistan. Duschen väntar och det blir nog hämtmat i kväll som vi är väl värda. Tjing, tjing!

                                                         Hej då vårt fina bärträd!



Då är trädgårdsbruket igång!



                                                          Vårt trädprojekt i parken!

fredag 18 mars 2011

Väderbakslag!

Jag trodde inte det var sant när jag vaknade i morse och fick se att allt var täckt i snö. Detta kan man verkligen kalla bakslag och snacka om att bli på dåligt humör. Hoppas nu att det blir sol i helgen och att det mesta går bort. I dag har jag varit på Höken och upplevt gamla minnen. Kan säga att det var så där kul men fint blev det. Cajsa var och klippte sig eftersom hon var sjuk förra veckan blev det i dag istället. Lite handling  för hemmabakad pizza som var beställd hemifrån. Det var längesedan vi gjorde de så det ska blir riktigt gott. Ha en trevlig kväll!



torsdag 17 mars 2011

"Symöte"

Har varit en skön eftermiddag med sol men lite kall vind och jag som idag börjar med att sluta kl 14.00 varje dag för att hämta upp de små liven (som inte är så små längre) efter skolan. Alla var nöjda med att sluta på fritids och det känns helt ok för mig med kan jag säga. Min hundpromenad kretsade kring mycket djur bl.a
två rådjur, en fasan som Herman nästan åt upp och en stor rovfågel som seglade så fint förbi oss. Nu känns det som att det är lite liv i rörelse efter den kalla vintern som snart är över, tjooohooo! Nu ska jag snart i väg på vårt månadssymöte hos Therese som ska bli trevligt. Ha en trevlig kväll!

Onsdagen till ända!

Ja då var denna onsdag till ända och snart helg som jag ser fram emot. Vi har planerat vårbruk i trädgården till lördag och när vi brukar göra det kommer våren snart. Väderprognosen ser bra ut med sol och några plusgrader. I dag har vi bytt ut vår tvättmaskin som jag var nöjd med eftersom den nästan var ljudlös och tvättade kortare tid än den gamla. Micke hjälpte till att flytta ner den och det var ju snällt eftersom jag ej ska lyfta 150 kg saker. Kvällen har annars varit som det brukar med läxor och kvällsmatslagning.


tisdag 15 mars 2011

Soliga tisdag!

Vid middagstid i dag var jag och Cajsa som sagt och besökte tandspecialisten som tittade vilken tandställning som hon ska få. Vi blev glatt överaskade över att det blev en nattställning eftersom jag absolut var inställd på att nu blir det en ful räls som all mat ska fastna i. Efter besöket blev det lite skola igen och jag gick en underbar 5 km promenad i solen. Trevlig kväll!

                                                           Cajsas fina sommarbikini!

måndag 14 mars 2011

Grattis Gunborg!

Har precis varit på ett trevligt födelsedagskalas på Backa för att fira Gunborg som fyller år idag.
Tack Ann-Britt och Roland för riktig god kyckling med tillbehör. Nu är det godnatt för att ladda batterierna för tidig uppgång i morgon. Vid middagstid i morgon ska jag med Cajsa till tandläkaren och antagligen bestämma tid för tandställning. Tur att hon får det ganska tidigt och inte som jag fick i tonåren. God natt!

söndag 13 mars 2011

Vårtecken!

En fin söndag med premiärtur på cykel fick det bli denna dag. Jag och Cajsa har varit på vårrunda med besök vid kyrkogården där Cajsa ville titta till Åke som hon uttrycket sig och påvägen blev det ett stopp hos Holmqvists katt som spann så fint. När vi skulle gå in och duscha hundarna fick vi se de första vårtecknet i rabatten som strålade så fint. Nu är våren äntligen här och det har känts i luften hela dagen då vi hade
9 plusgrader vid middagstid. Nu får det bli lite kvällsmat och sedan solsidan. Ha en bra kväll!

lördag 12 mars 2011

Walle njuter av tuggbenet medans Cajsa och Emil bakar kaka till kvällskaffet!

En trevlig lördag!

I dag har jag och Ulf varit från Skalunda själva med barn som har skött middag och annat hemma på egen hand (makaroner). De behöver vila upp sig och slappa i helgen för att sedan kunna ta nya tag på måndag. Vi var hos Lilly som var riktigt pigg/glad och satt vid kaffebordet när vi kom. Vi pratade lite om Gunborg och om att vi skulle åka till Grästorp efter besöket då Torbjörn kom upp som samtalsämne. Vi lovade Lilly att vi kommer tillbaka en gång till innan herskapet kommer hem från semestern.

Vi var en sväng på Bilsalongen och för att bli förälskad behöver man bara 3 sekunder. För en djupare vänskap ger vi oss 4 minuter och 57 sekunders mer tid. Känslan när man bekvämt sträcker på sig verkar bekant: som när man provar en skräddarsydd kostym/fodral. Se och njut av den fina Bmw imperialblå med everestgrå klädsel. Efter besöket åt vi på den berömda pizzerian N3.
Nu väntar hundpromenad! Ha en fortsatt bra lördag!


torsdag 10 mars 2011

En blöt torsdag!

Idag har det blåst och ösregnat hela dagen i princip. Jag har varit hemma med Cajsatjejen som nu är litepiggare men får vara hemma fredag för kurering så hon kommer iväg till skolan på måndag. Någon form av influensa var det som sagt. Eftermiddagn gick jag som vanligt ut med vovvarn där jag fick duscha av dom i grannhuset efter. Det var ingen som kom frivilligt när jag ropade att de skulle bli rena och fina. Kvällen kantades av köpmat som blev kebab och pizza igen. God kväll!

tisdag 8 mars 2011

Nyfriserade Emil avnjuter en semla på fettisdagen!

Nästa år kommer vi tillbaka, längtar redan!

Jobbig natt!

Jag vaknade kl 07.00 i dag då jag skulle skjutsa Emil till skolan efter en jobbig natt med Cajsatjejen som haft febertoppar och drömt läskiga mardrömmar. Hon sover fortfarande och det ska hon få göra så att hon snart blir frisk igen. Sol och mycket blåst kantas dagen av och kanske blir det som vanligt en hundprmenad i eftermiddag. Hej från oss!

söndag 6 mars 2011

Sjukstugan!

Har varit en ganska slapp söndag eftersom det blev sen hemgång i natt. Barnen har anlänt från filsbäck och vi möttes av en febrig Cajsa som hade ont i hela kroppen. Så mycket sjukdomar som det varit i vinter så skulle det vara konstigt om inte vi blev drabbade någon gång. Det var helt enkelt vår tur nu. Det blir att snart åka in till stan eftersom alvedonen narturligtvis är slut. Jag ska i allafall försöka gå en hundpromenad medan solen skiner.Tjing

lördag 5 mars 2011

Soliga Lördag!

Har nu varit och lämnat Cajsa och Jauquline i stan för att åka med Blomklanen till teater i Källby. Cajsa fick nattkompis eftersom vi hade Olly med familj som gäster i går kväll. Trevligt att träffas och prata tillsamans utan att det är barnaktivitet på gång. Var ganska tidigt uppe idag och gick en solig promenad med Walle och Herman. Nu känns det att det är vår i luften för jag hade palltat på mig underställ som jag sedan fick lida av när värmen kom. Nu ska vi njuta av lungnet i eftermiddag innan vi ska iväg på middagsbjudning hos Tina och Jocke som ska bli mycket trevligt! God middag!

 Cajsa fotograferade Herman som ligger och funderar på om han kan få sig en bit mat snart!
                                                 Fina vårtulpaner!                 

torsdag 3 mars 2011

Härliga Torsdag!

I dag när vi kom hem möttes vi av ett nystädat hem och fin nystryken tvätt. Undra varför vi inte tagit rut tidigare. Jag gick som vanligt ut på min hundpromenad utan att behöva stressa till städ och stök av hem wonderful. Ulf och Emil tittar när Villa spelar som Emil hade som förlag när han kom hem från skolan. Annars gick kvällen åt att laga kycklingsoppa och lite expriment av snittar efter recept. Det är kul att laga mat och prova nya saker som jag kände för i kväll. I morgon blir det sovmorgon som det varit hela veckan eftersom jag ska skjutsar barnen till skolan. Måste säga att jag känner mig mer utvilad denna vecka eftersom vi åker kl 08.00. Skulle kunna tänka mig detta för alltid. Trevlig kväll!

onsdag 2 mars 2011

Badhus och Hummerkok!

I dag har vi varit på vårt veckobad med simning som jag lovat tidigare i veckan. Kände inte precis för det eftersom solen kom fram under dagen, men lovat är lovat.  Pratade med mamsen idag och de har bestämt att ej åka med till vintern som vi tyckte var mycket tråkigt. Ja, ja det är inte alla som gillar den varma känslan som jag i princip kan vara i året om tror jag.
 Var en sväng på Hjärtberg och hämtade våra fina hummrar som vi kokade för fredagens spisning,
gott i gott gott. Tyvärr vägde de bara 400 gram men det får bli lite kräftor och räkor så är kvällen fulländad. Ha det!



 

tisdag 1 mars 2011

Middagsbesök!

Har varit ute en sväng med Walle och Herman som stortrivs när de får komma ut på den dagliga promenaden. Till kvällen kom föräldrarna på besök och med sig hade det kinamat som vi alla uppskattade väl. Skönt eftersom det är min vecka med matlagning. Det blev en del prat om resor och fortsättning följer om vi får sällskap på vår Thailandsresa nästa vinter. Hoppas, hoppas. Vi ska höras i morgon om detta för om vi ska åka ihop är det ändå kul att få samma hotell och sitta bredvid varandra. Har nu bestämt oss efter många olika bud vart vi ska semestra. Resan går till Koh Lanta och hotellet Lanta Casuarina Beach Resort första veckan och andra Si Kao, hotell Anantara Si kao Resort och spa med Fritidsresor. De först hotellet bokade vi sista familjerummet på så man får var ute i god tid för att få det man vill ha. Jipppi vad glad jag känner mig och längtar redan till nästa år. Det är en tjej i familjen som sa innan hon skulle lägga sig att nu behöver jag inte fråga F.Y.A om hon får åka med dem. God kväll!