lördag 28 maj 2011

En kall och blåsig klassfotboll!

Då var klassfotbollen klar för denna dag och tro det eller ej Emils klass gick vidare och vann för första gången på alla år de spelat. Ni tror att de blev glada. Cajsa gick också vidare så det blir att infinna sig kl 9.20 vid planen igen. Roligt! Här kommer lite bilder från dagen. Trevlig kväll




torsdag 26 maj 2011

Tandställning och nya glasögon!

Det har varit lite trassel med min blogg men nu är den igång igen. Tur att snälla Fredrik kan hjälpa till. Tack så mycket än en gång.I dag var den stora dagen för Cajsa som nu äntligen fick sin efterlängtade tandställning. Det var lite lättare att prova den färdig än avgjutningen som gjordes tidigar som slutade med gråt. En tapper tjej fick sedan ett par fina vårskor, inga Converse utan Esprit och en fin, fin dragkedja längst in för att slippa knyta. Inte min smak av sko men tygligen Cajsas. En sväng till Karvik och beställning av nya glasögon till Cajsa som behövde byta glas och då var det också dax för större båge. De växer i rasande takt som sagt de små liven. Nu ska jag titta in och se så hon kan andas med den stora klumpen i munnen. God natt!

söndag 22 maj 2011

Tänk vad tiden går!

Har tittat på lite bilder som vi har i datorn från resor vi gjort och minnen för livet. Här kommer det en bild då barnen var på sin första flygresa till kanarieholmarna gulliga va? Det andra kortet var jag bara tvungen att lägga ut. Har jag verkligen sett ut så i pallet, som en riktig kärring. Varför var det inte någon som talade om det då. Fy tusan vad fult. Kortet är i från Mauritius som är ett av favoritresemålen. Annars har dagen kantats av fotboll och åter fotboll. Börjar redan tröttna kan jag säga. Barnen ser fram emot nästa helg då det är klassfotboll Roligt!
Trevlig kväll!

En lyckad kväll med god mat och trevligt sällskap för både vuxna och barn, kul när alla kan vara tillsammans!


tisdag 17 maj 2011

Fotboll och ssw!

Är nu hemma efter en rolig tur med träning för Cajsa och Emils första dag på seglarskola. Han har provat nästan allt och till sist bestämde han sig för att testa segling. Jag missade själva seglingen eftersom jag var på fotbollsträning, men när jag kom så var det en självsäker kille jag mötte med fortsättning i blicken. Det blir att tjacka båt helt enkelt. Roligt! En annan liten tjej som heter Agnes var med på sin första se på fotbollsträningskväll. Jag frågade om hon haft roligt och hon kunde tänka sig at vara med fler gånger. Nu blir det för Ylva och Fredrik att heja på när fotbollsskolan drar igång om ett år kan jag tänka. Tjing!

måndag 16 maj 2011

Fin dag!

I dag har det varit en bra dag som alltid när man är ledig. Stellas lekland var populärt av alla barn och med lite mer än 3 h var de igång så svetten lackade. Jag och Ylva fick lungn och ro med god mat och trevlig pratstund. Kul att hitta på något mitt i veckan och det blir förhoppningsvis inte sista gången. Efter semestern blir det andra bullar. Tjing!

söndag 15 maj 2011

Fina syrenbuskar som om dryga veckan kommer dofta gott!

Regn och åter regn!

En fin dag med välbehövligt regn har det varit idag. Är ganska nyss hemkommen från fotbollsträning med Cajsas klass som hängde i trots vädret och jag som snällt satt i bilen och väntade. I morgon är det studiedag för barnen och då får det bli Stellas Lekland med Ylva och Agnes. Cajsa har varit där förut alltså premiär för mig och Emil. Skönt med en ledig dag och sovmorgon. Tjoooho! Nu blir det köttgryta och ris till kvällsmat. Ha en trevlig kväll!

tisdag 10 maj 2011

Såtavallen!

I eftermiddag var vi uppe och hälsade på Emil med klass som varit på kinnekullevandring hela dagen och sedan övernattning vid Såtavallen. Med grill och brännboll som barnen vann var det riktigt trevligt i solen. Det har riktigt tur med vädret dom små liven. Sov sött!

söndag 8 maj 2011

God morgon!

Åter igen en härlig morgon med sol på balkongen och måsar som skriker. Ska nu sätta mig och solbada lite innan vi går rundan på bryggan. I går var Torbjörn och Ulf här och fixade badrummet så nerverna är nu lugnande för tillfället. Tjing!

fredag 6 maj 2011

Det fina vädret är på väg!

Då är det på gång att spricka upp för en skinande sol. Välkommen kära sol. Nu har vi fejat lite i källaren och lite förberedelse inför sommaren. Pratade precis med Therese och Emils helg är räddad för Andreas kommer i kväll. Kul att se hur barnen ändrar sig sedan vi sågs sist. Då är det bara Filippo som fattas så är grabbklanen sluten. Nu blir det snart lite bakpotatis och den sedvanliga lövbiffen innan vi bänkar oss vid bonden och bara ska softa. Ha en trevlig kväll!

Är igång med förberedelse inför sommaren i källarvåningen på smööööén!


torsdag 5 maj 2011

Fotbollsträning!

I dag har Cajsa bestämt med kompisar att hon ska prova på fotboll igen och då inte i Råda utan i Lif bestämt. Första träningen var idag och det lutar åt att vi får åka nästa vecka också. Hoppas då att det inte är så kallt ute som det var idag. Jag var en sväng och värmde mig på Jysk och skulle spana in ett ställe vid sockerbruket där de säljer utemöbler som vi är spekulanta på, men icke sa nicke det var bara öppet på lördag och söndag. Det får bli en annan gång alltså. Spana in de fina ljusa möblerna på bilden, de skulle jag vilja ha. Det närmar sig helg och i morgon åker jag, svärmor och Emil till kusten efter lunch. Emil är eld och lågor för att komma dit och hoppas att Andreas och Filiph är där. Nu får det bli sängen efter en god kvällsmat som bestog av köttgryta. Tjinge ling!


tisdag 3 maj 2011

Fam Carlsson Djerfs nya bil!

I dag kom det två stolta nyinköpta ägare av en fin A 6 fram en sväng för att visa vrålåket. Riktigt fin färg tycker jag. Det är en speciell känsla att sitta i en alldeles ny bil med fräch lukt och renlighet. Grattis än en gång. Har idag varit med barnen på Vänermuset och tittat på temaredovisningen som alla har jobbat med riktigt bra. En fika i solen blev det efter men en kall sådan. Urs och fy på snön som föll under dagen. Får hoppas att det blir en fin helg med lite värme. God kväll!

söndag 1 maj 2011

Trevlig valborgshelg!

Är nu hemma från en skön helg på kusten och jag måste tacka min svägerska med familj för trevligt sällskap. Ett besök av Eva och Henrik med barn var också en rolig tillställning som besökte oss en kväll. Nu är det nya tag med förberedelse inför skola och jobb i morgon. Herman var glad att se oss och fick en rengöring efter allt damm i pälsen. Trevlig söndagskväll!