torsdag 30 juni 2011

Framnäsbad!

I dag har vi varit en heldag på framnäsbadet med bad och många hopp. Jag däremot simmade och slappade så jag tillslut somnade och sedan vaknade av en snarkning. Skönt att i år kunna slappna av och inte behöva ha full koll hela tiden. Tiden gick fort och när Carin och John dök upp blev det lite vuxenprat. På förmiddagen var vi en sväng hos tandläkaren som konstaterade att vi varit riktigt duktiga med tandställningen som hade gått in 3 mm. Det var en stolt tjej som åkte från specialisten kan jag säga. Ha en fortsatt skön och solig kväll!

onsdag 29 juni 2011

Fin kväll!

Fisketur till vättern!

I dag har jag tro det eller ej varit med familjen på rödingtur till vättern. Vi sjösatte i Hjo som var bedårande fint vid hamnen. Kan tänka mig att bara åka dit och strosa i små butiker och äta gott. Till min förvåning får jag erkänna att det var riktigt roligt och med lite napp så gick 3,5 h fort. Alla fick veva men det var bara Cajsa och Emils som var godkända. Min och Ulfs fick åka tillbaka i det 17 gradiga vattnet. Emil är i sitt esse och har redan bokat en fisketur med inriktning på nattgös den här gången. Det blir nog inte svårt att få med pappa på den turen. Vem vet jag kanske också åker med. Här kommer lite härliga bilder. Nu ska vi duka upp för middag vid dammen. Ha en skön kväll!

söndag 26 juni 2011

Heldag i skärgården!

Nyss hemkomna från en undebar dag med båten. Det var inte i går som vi båtade i vår fina kållandsö och ekens skärgård. Men så fin den är. Grill och god mat blev det som mor och far tog med. Bad för barnen och sol för oss andra. På eftermiddagen blev det en sväng till spiken där vi hälsade på Lottis och Mårten som hade fått det så fint vid sin sjöbod. Lycka till i sommar! Trevlig kväll!

onsdag 22 juni 2011

Tårtkalas!

I eftermiddags var det tårtkalas eftersom det är Ulfs födelsedag i morgon och att silona snart är installerade, förutom lite el förstås. Bertil med "bihang" åker till den skånska mylllan i morgon så tack så mycket kanske man ska säga. Efter långa dagar och kvällar med mycket slit så blev det riktigt fint. En sak till att fira lite extra är att min sköna semester börjar i dag och när jag återgår till arbete så halveras veckorna och tid till familj och kanske mertid till mig själv, tjooooho vad glad jag är. Ha en fortsatt skön kväll!

fredag 17 juni 2011

En fin dag snart till ända!

Då var denna fina dag snart slut och jag ska snart börja med middag till de hårt arbetande killarna. Silon har nu nått sin rätta höjd och det är snart dax att börja med den andra. Det går bra men vädret kunde vara bättre med mindre regn. I dag har jag varit helt ensam och det hör inte till vanligheten att man kan gå och skrota i hemmet helt själv. Alltid är det någon tid att passa så detta har varit riktigt skönt. Cajsa har övernattat hos kusin Agnes (tack Ylva för övernattning)och Emil varit med kompisen Erik. Ha en fortsatt trevlig kväll!

Sovmorgon!

Vaknade vid 9.30 utvilad och pigg skönt va? Emil missade lite av sommarlovsmorgon så han var inte så glad. Nu ska jag göra frukost och njuta av ledig tid och lite lunchmatlagning till arbetarna. Nu ser man att silon växer och att det går åt rätt håll. I går var min kära mamma och pappa här och planterade, jag tror att de heter Viktoria och Daniel pelargon som blev riktigt fint på trappan. Ha en bra dag!

tisdag 14 juni 2011

Skolavslutning!

I dag har vi varit på den efterlängtade skolavslutningen som var bra som alltid. Kusin vitamin var med och studerade inför sin skolstart som böjar närma sig med stormsteg. Kunde inte annat än skratta när Agnessa sjöng med i låten som elverna framförde med vad tror ni? Abba så klart. För att fira avslutningen blev det en trevlig kväll med mamma och pappa som bjöd på en smörgåstårta samt lite annat smått och gott. Nu blir det sena kvällar och förhoppningsvis bad och sol. Minns själv hur det var när man slutade skolan och fick se på sommarlovsmorgon och att få sova tills man vaknar självmant utan den hemska klockan. Själv börjar min semester om exakt
7 dagar, HÄÄÄÄRLIGT! Tjing!

Grattis syster på födelsedagen!

lördag 4 juni 2011

Första badet!

I dag känns det som värmerekord ute och det är verkligen sommar när barnen tar första doppet. Vet ej vad tempen var för vattentermometern är borta. En fin dag med lek med kompisar och en nattgäst för Cajsa så blir det rättvist. Nu är det tjejernas tur att ligga i tältet och Emil i huset. I kväll blir det skaldjur som ska spisas på grannens terass. Som tack för lånet har jag putsat alla fönster så det glänser som skam nu. Roligt! Ha en trevlig kväll