söndag 31 juli 2011

Åter en härlig dag!

Efter en sen frukost har vi tillbringat dagen med fam Carlsson-Djerf vid bobacken. Halva styrkan fick dock åka hem efter ett olyckligt fall då Fredriksson ramlat på klippan. Hoppas att det snart är bra igen. Efteriddagen och kvällen tillbringade vi vid bryggan med grill och en hel del snorkling av barnen och Ulf. Herman uppskattade också badet medan Walle var mer fundersam. I morgon fortsätter kuvösbygget. Ha det!






lördag 30 juli 2011

Cykelrunda!

I dag har vi varit i stan och inhandlat present till Agnes som fyller 5 år på måndag och ett inköp av utemöbler till kuvösen. (Se bild) Tänker hela tiden på hur bra det kommer att bli. På eftermiddagen blev de en cykeltur till sandvik och bad 1 h och hem igen. Efter den rundan kände jag att jag behöver komma igång med någon form av träning för barnen cyklade ifrån mig lätt som en plätt. Det får helt enkelt bli lite hundpromenader i fortsättningen. Nu ska jag och barnen äta tackos då Ulf är i Kisa och jagar gris. God kväll!

Trevlig sommarkväll!

fredag 29 juli 2011

Kokning av kräftor!

Kokningen av kräftor är avklarad och vinet är kylt. Fam Sonnbjer gästar oss i kväll då jag är klar med dukningen hos grannterassen. Skönt att slippa gå så långt med alla saker när vår är färdig. I dag har jag och Ulf varit och tittat på möbler som ska passa in. Det lutar åt att de blir de på
Husvagns Svensson då de var lite detaljer på armstöd som avgjorde. Nu ska jag göra en västerbottenpaj och sedan blir det en kall dusch.
Ha en bra kväll!

onsdag 27 juli 2011

Bröllopsdag!

I dag är det den stora bröllopsdagen då vi firar 9 år som gifta. Tänk vad tiden går. I början glömde vi alltid av den och fick påminnelse av nära och kära. Men de sista åren, tro det eller ej har vi tänkt till själva. En fin dag blev det och med nästan lika varmt som när vi gifte oss. Tänk jag tycker inte det var så länge sedan. Beställning av planka fick det bli och en fin solnedgång med kubb som avslut. Nu ska jag njuta av en fin sovmorgon då jag är ledig i morgon till tisdag tjooooohoooooo! Kram på er!

tisdag 26 juli 2011

Första och näst sista arbetsdagen!

Då var den första arbetsdagen överstökad. Kan säga att jag åkte inte säkert i morse då bilen gick mot källby. Trött som en fura var jag då jag fick gå upp 05.30. Får se hur det bli i morgon då kroppen kanske har ställt in sig. Som plåster på såren gick jag och beställde en masage som jag ska få på torsdag. Man måste ju underhålla kroppen efter spat. I kväll är Emil och Ulf ute och fiskar abborre och jag har inte gjort något förutom flätning av Cajsas hår. Nu ska de allt bli lockigt i morgon. Natti natti!

måndag 25 juli 2011

Utvilade tjejer!

Då är vi hemma igen utvilade och fina. Måste säga att det var ett superspa med bra service och fina lokaler med god mat. Kan tänka mig att åka tillbaka nästa sommar igen då de har samma tema med kidsen. Ja så får det bli men lite längre tid. Roliga nya aktiviterter som Qi gong och sumobrottning blev det och de första ska vi nu fortsätta med för att känna lugnet komma. Tack Ylva och Agnes för trevligt sällskap och som sagt man blir aldrig fullärd. Ha en bra kväll!

lördag 23 juli 2011

Gott i gott, gott!

Har i dag spisat de första egna kräftorna som satt som ett smäck i kistan. Förutom att flugorna flockades runt oss så var det perfeckt. I morgon åker jag och Cajsa till Stockholm med tjejligan Ylva och Agnes som ska bli så kul. God mat och härliga behandlingar i form av träning och slappa. Nu ska jag packa de sista och sedan försöka få i säng Cajsa som inte är spekulant på att lägga sig. Emil är och övernattar hos Edwin till i morgon. Ha det gött!

fredag 22 juli 2011

Andungar!

Titta så söta andungar som vi så i dammen i går. Hoppas att de får vara kvar ett tag till innan någon ful fågel eller katt får ett skråvmål.

måndag 18 juli 2011

En bra dag!

Dagen började med att vi åkte till Tumlaren och badade. Bad ute med salt sedan inne i det varma med bubbel och bastu. Det sista var riktigt skönt för oss äldre. Barnen åkte rutschkana som var uppbyggd över dagen. Eftermiddagen och kvällen tillbringade vi med grill + Karin, John och Ulf som var på besök från Gräbbestad. Nu laddar vi för födelsedagskalas i morgon. Ha det bra!

Kan det bli bättre än en lunch på Gösta`s då barnen spisade korv på Tumlaren!

söndag 17 juli 2011

Blöt dag!

I dag har vi inte gjort många knop utan bara tagit det lungt och slappat. Philip har varit här under dagen och jag och Ulf en sväng på Sea Lodge för att se om det var någon spelning i tältet. När vi kom dit var det ett fåtal personer och de plockadei precis ihop. När vi ändå var där fick det bli en öl i den riktigt mysiga restaurangen med regnet smattrande på rutorna. Har nu kollat upp nästa spelning då The Haaks spelar på tisdag då det är Cajsas födelsedag. Kan tänkas att vi går dit om vädret tillåter. Ha det gött!

Regndag!

Vaknade i morse efter en trevlig kväll i går. Tur att vi gick ut och åt för idag hade det inte varit så trevligt. Regn hela dagen lång. Det var mycket folk så vi fick vänta på bord en stund. Placeringen av bordet blev perfect och med avslut på kvällen blev det glass till James Bond film som alla (förutom att jag slumrade till lite då och då) såg hela filmen. Inga mardrömmar för Cajsa om den läskiga Hajen som såg ut som hennes tandställning i truten. Nu blir det kortspel för Ulf och barnen medan jag drar till Kungshamn och handlar. Ha det!

lördag 16 juli 2011

En fin båtfärd till Hamburgesund!

Är nu tillbaka efter en fin båtfärt i Sotenkanalen. En lunch i Hunnebostrand och sedan vidare till Hamburgesund. Målet var Fjällbacka men det får bli en annan gång då tiden rann i väg. Emil var andrestyrman då vi andra kunde luta oss tillbaka och njuta av den undebara utsikten. Bra kört Emil. Kvällen lutar det åt att vi går ut och äter på Bremers då vädret är bra för resten av veckan ska blir regn. Ha en härlig kväll!

En kvällspromenad med Cykel!