onsdag 31 augusti 2011

Långdragen förkylning!

Först i dag har jag varit ute en stund och efter det känner jag mig något bättre förutom min förbaskade rethosta. Måste bara tacka ni som hjälpt mig under dessa tråkiga sjukdagar (ni vet själva vilka ni är hoppas jag) maten serverad på tallrik, handling, skjutsning till/från skolan och aktiviteter. Tur att man kan hjälpas åt när allt känns tungt i kroppen. Lovar att göra samma till er. Tack än en gång. Dax för lite te att lugna hostan med. I morgon hoppas vi att jag kan köra barnen till skolan igen.
God kväll!

Grattis Fredriksson 1 år till 40!!


söndag 28 augusti 2011

Fotbollshistoria!

Är idag sjuk och ont i min stackars hals. Har känt mig lite hängig innan det bröt ut. Sovit en heldel och bara slappat för att kunna bemöta veckan som är framför mig. I kväll var Ulf och Cajsa på match där Cajsa gjorde sitt första mål och resultatet blev 3-3. Bra jobbat tjejen. Nu väntar jag att de ska komma hem med lite Mc mat som vi ska spisa. Trevlig kväll!



fredag 26 augusti 2011

Skörden!

I dag har det varit en bra dag med fix i trädgård och puts av silver. Skönt att hinna med lite saker som annars inte blir gjort över helgerna. Skörden är i full gång och det går som "smooooort". Tur att Emil hjälper till när farfar är på spabehandlingar. Hi, hi. Fika med god rulltårta blev det och det känns som sommaren är tillbaka med värme på 24 grader. I morgon sägs det bli ännu hetare. När skörden är klar för i dag blir det grill av fläskfilé. Trevlig kväll!



"Rulltårtebak" till fikat!


torsdag 25 augusti 2011

Skolstart!

Då var jag igång med skrivandet igen efter trassel med nätet. I går var det premiär för skolstarten och med tema staden, fin sång av lärare så gick startskottet för en fin hösttermin med Emil i 6:an och Cajsa i 4:an. Övervåningen var det som sagt för Emil med skåp i stället för bänk med lock. Vi föräldrar fikade och lyssnade på barnens bravader på sommarlovet som var riktigt kul att höra vad alla gjort. Nu ska jag njuta av att jag är ledig i morgon och ska skjutsa min änglar till den finaste skola som finns. Trevlig kväll!



söndag 21 augusti 2011

Träningsvärk!

I dag har jag åter igen tillbringat dagen vid kuvösen och känner mig som en gammal tant i kroppen i kväll. Ont i armar och ben men bra träning för de muskler som inte har jobbat på länge. Pratade med Cajsa i dag och hon har det bra i filsbäck och kan tänka sig att stanna några dagar till pratade hon om. Fotboll i Hällekis med morfar som sällskap och matchresultatet blev vinst med 5-0, bra jobbat. Emil är och sover över hos kompis till i morgon så det är riktigt lungt och skönt hemma. I eftermiddags skördades de sista vetet och sedan några vändor på kornet. Nu börjar det ta på det. I morgon blir det en dag jobb sedan ledigt igen. God kväll!


lördag 20 augusti 2011

Blåsig och fin dag!

I dag har det varit en bra dag med mycket blåst och bra tork för skörden och kuvösen. Var inne i Lidköping i morse hos antikhandlaren Skogsberg. Hittade en fin lampa som jag fick låna hem som blir bra i hallen eller finrummet, har ej bestämt än. Efter det blev det raka vägen till färgburken och en heldag med målning. Man kan undra varför jag ej blir klar någon gång men det är så att mat ska lagas och allt annat ska fungera. Nåväl nu är det bara utvändigt kvar och orginalfärgen ska på i morgon. Tänk vad man lär sig mycket när man grejar själv, det ni inte kan om färg kan ni fråga mig om nu. På måndag kommer snickare och ska göra färdigt de sista hoppas jag. Kvällen tillbringar vi med de fina kräftorna. Trevlig kväll på er!



Första kaffet i kuvösen!


Fin va?


torsdag 18 augusti 2011

Herman nyfriserad inför jakten!


Fina torsdag!

Då var det äntligen torsdag och vid 11.00 slutade jag. Har fått gjort en massa i dag så som handling och fix. När man kan gå på Hjertberg i lungn och ro utan att trängas med andra hysteriska människor på eftermiddagarna det är lyx för mig. Lite förberedelse i fönstret som snart ska bli en helglasad dörr fick det också bli. I morgon fortsätter jag min målning där målet är att bli färdig invändigt. Sussa gott!


måndag 15 augusti 2011

Pappsen på besök!

I dag har kära pappa varit här på lunch då vi var 7 st till bords med kompisar och kusin. Kul att jag fick sällskap vid terassen då det är lite att måla. Nu är det äntligen grundat och ska snart påbörja den slutliga färgen. Börjar känna lite i armarna, "men den som väntar på något gott". Nu blir det lite arbete i morgon då jag redan längtar till torsdag middag.
God natt!



fredag 12 augusti 2011

Sommarland!

Då var vi hemkomna från en bra dag på sommarland. Kul att vi fick lite sällskap av Agnes och Ylva. Vädret var på topp och köerna var korta. Skönt att kunna åka på en fredag, riktigt lyxigt med helgen framför oss. Nu får det bli sen mat med kräftor och god ost då Ulf kommer in efter tröskningen. Trevlig kväll!





torsdag 11 augusti 2011

Rävjakt!

I dag har jag inte gjort så mycket mer än att jag började grunda terassen som blir så fin när färg kommer på. Sedan var det dax för fotbollsträning för Cajsa där jag och Agnes åkte till statsträdgården för att leka. Riktigt fin lekplats måste jag säga. Jag hörde att någon spelade och när vi kom dit var det visst Patrik Isaksson och Erik Hassle. Någon titt på fotboll "hanns" inte med. Bra att underhålla sig när Cajsa tränar då det inte är någon idè att åka hem för en timma. Ulf och Emil åkte ut på rävjakt i kväll och jag och Cajsa ska mysa vid tv:n. I morgon åker vi till Sommarland och har det kul. Ha det bra!




lördag 6 augusti 2011

Bad och fika vid flöjten!

Fin promenad på Sandö!

Fin förmiddag med sol och läsning!

Fin förmiddag med sol,vuxenprat och läsning av Gods och Gårdar blev det på balkongen. Emil är med Russels på Hållö och Cajsa, Agnes leker. Nu ska vi spisa sill och potatis till lunch som ska smaka gott. Puss och kram!

fredag 5 augusti 2011

En bra shoppingdag i kungshamn!

Är nu hemkomna från att åkt zitabåten till Kungshamn och utfört rolig shopping med god lunch på Harrys. Vad passar bättre när det är lite regn och moln här och var. Nu får det bli en fika och sedan väntar vi på att fam Carlsson Djerf kommer och gör oss sällskap. I kväll blir det grill med goda rotfrukter till. Här kommer lite bilder från mina Italienska och danska kläder. Fint va? Tjing

onsdag 3 augusti 2011

Skörden igång!

Då var skörden igång med början i går. Hoppas nu att vädret håller i sig framöver. Har i dag målat fortsättningen på taket så nu är det bara för snickarna att smälla upp. Takstolarna är uppe och då ska man ha takstolskalas sägs det. Tror i alla fall att det får vänta lite med bjudningen tills det är helt färdigt. I morgon lämnar vi terassen för ett tag och åker på semester till Smögen. Skönt att komma dit igen och andas frisk luft. Nu kommer John Blund och hälsar på snart. Godnatt!

Nu börjar det likna något!

Inkommen efter att ha laserat hälften av taket. Skönt att få gjort det innan de sätter upp. I dag har det hänt en del och nu börjar man se storleken på den. I morgon ska resten målas men då hoppas jag bli färdig tidigare. Emil har varit på Segling i kväll och Cajsa varit med en gammal klasskompis på Svalnäs. Kul att få se Leja igen. Nu väntar sängen på mig. Godnatt!

måndag 1 augusti 2011

En fullspeckad dag!

Ska nu läsa nlt som ej hunnits läsa idag. Skönt att man är ledig så man hinner uträtta lite nödvändiga saker. Dagen böjade med frukost och sedan iväg med Sture för att hämta våra fina möbler. Är verkligen riktigt nöjd med valet. Sedan var det lite hemmafix och sedan ett besök av Syster som ville gratt Cajsa lite i efterskott. Middag och fika blev det med baljbad för lilla Elvira. Den stunden som blev över fick gå till att cuprinola terassen innan golvet ska på. Tillsist var vi och grattade Agnes som fyllde en hel hand med god mat och tårta. Tack så mycket!