torsdag 29 september 2011

Plantering!

I dag har det varit en fin solig sommardag nästan. Plantering av höstblommor fick jag uträttat som blev riktigt bra. Nu ska jag åka med Cajsa till sista fotbollsträning där hon nu bestämt sig att hon ska spela fotboll på våren/sommaren och prova handboll vinter/höst. Kan hålla med om att det kan vara en bra kombination. Till kvällen blir det att cykla på "symöte". Tjing!

söndag 25 september 2011

Stackars liten!

Nu är vi tillbaka efter några fina dagar på Smögen. Kunde som alltid stannat ett tag till. Det hade varit kul att se när Hummerfisket drar i gång kl 07.00 i morgon. Har sett en hel del folk som grejat med sina tinor. Men skola och jobb kallar. I dag har vi varit på tumlaren som var en skön tillställning förutom att min stackars tjej fick huvudvärk när vi åkte hem och framåt kvällen blev det en hel del spytt också. Fy bubblan, stackars liten. Nu blir det att kurera sig i morgon och hoppas att vi andra slipper. God kväll!

Nu styr vi mot tumlaren!

lördag 24 september 2011

Solig och varm lördag!

Vilar nu upp oss lite efter att våra gäster lämnat Smögen. I dag har vi gått en långpromenad på klipporna och ätit lunch på Rojs. Barnen satt på övervåningen och vi njöt i solen utanför med en god skaldjursgryta. Lite inköp av ditt och datt blev det som ni kan se här nedan. Alla i familjen har fått någonting. Jag och Cajsa har precis kommit tillbaka efter att ha spanat in ett fint höstbröllopsgäng vid bryggan. Kul att titta på alla fina klänningar. På hemvägen gick vi förbi Maggans affär och hon undrade varför jag inte hade varit inne där tidigare. Kändes lite trångt och mycket saker. Kvällen bjuder på mor och dottermys med kräftor. Ha det!

fredag 23 september 2011

Fin dag i Hunnebo och Kungshamn!

Har i dag varit och besökt den fina butiken Lantz möbler i Hunnebostrand. Finns inga ord för hur mycket jag skulle kunna köpa där inne. Barnen skötte sig exemplariskt då de gick som vi och tittade på allt fint. Lite klappar på den söta hunden Sebastian blev det också. God lunch på Bella Gästis och sedan en sväng till Kungshamn för lite shopping av barnkläder och annat smått och gott. Nu vilar vi upp oss efter en ansträngande dag i affärer och till kvällen blir det skaldjur och ett gott vitt vin. Har alltså varit en bra studiedag för de små liven. Ha en bra kväll!

söndag 18 september 2011

Fin dag med olika aktiviteter!

I dag har vi som förra veckan besökt badhuset och min träning känns nu riktigt skönt i kroppen. Emil och Caja var med medan Ulf fick kocka lunchen som nästan var klar när vi kom hem. Vid fyratiden var det dax att bege sig till skolan där vi hade klassfest för Cajsa klass. Pizza, fika och lekar blev det som var en trevlig start med några nya barn och föräldrar. Nu blir det sängen och lite surf. God natt!

lördag 17 september 2011

torsdag 15 september 2011

Fina torsdag!

Äntligen ledig dag och helgen har börjat. Barnen åkte till skolan och jag fixade och trixade hemma med fönsterputs och byte i sängarna. Allt går så fort när man inte bli avbruten. Lite tid gick förståss till att laga ärtsoppa som lyckades denna gång. Det ska vara soppa på torsdagar bara. Får se om det bli ett upprepande andra veckor. Golvet är på sin plats och i morgon ska jag torka och ställa in möbler tror jag. Som jag har väntat på denna stund. Måste berätta en tråkig sak som hände i dag. En av våra fina ungdomar har sagt godnatt i dag. Vid vägen låg vår lilla and som blivit överkörd av en bil. Nu är de bara åtta stycken kvar. Vi lider med dig kära andmamma. Emil blev arg när vi hämtade upp den och uppmärksammade att alla kör alldeles för fort på vägen. Skylt är uppsatt och nu var det en and och inget barn som blev påkörd. God kväll i stugan!

Och golvet på plats, jag är så lycklig!!!


Fönstren färdigputsade!

onsdag 14 september 2011

Fönsterpartier på plats!

I dag blev jag glad när jag fick höra att vänerfasad skulle sätta upp våra fina fönster på terassen. Som jag har väntat på detta för att inreda och pyssla. I morgon läggs golvet och sedan återstår bara dörren in. När allt är klart blir det mys hela veckan lång och vem vet jag kanske bosätter mig där ute. Lägger upp lite bilder i morgon. I dag har jag varit och simmat mina 1000 m med bastu efteråt. Mycket skönt att kunna göra detta innan man hämtar kidsen på skolan. Kvällen gick åt att steka fläsk med mos och titta på bonden. Emil och Ulf var ute och jagade då det som alltid när Emil är med blev ett fint rådjur skjutit. Tjingeling!

tisdag 13 september 2011

Klassmöte!

Har i kväll varit på klassmöte med Emils klass och info om de nya betygsystemet som kommer för dem i 7:an. Nu kommer de gamla bokstäverna tillbaka igen som jag kan tänka mig de äldre gardet hade i skolan. Det ställs helt enkelt högre krav på våra kära barn/lärare i fortsättningen. Men sammanfattningsvis så tycker jag att det är bra och en förberedelse inför de resterande skolåren i gymnasiet. Då är dessa elever vana att jobba med egen planering, forskning och annat. Lite ändringar sedan jag gick i skolan alltså. I går var vi på Jägarna 2 som var bra men inte som 1:an naturligtvis. Sevärd och riktigt läskig. I morgon är det sköna onsdag.
God kväll

söndag 11 september 2011

Uppstart med träning!

I dag har jag tagit första steget i min träning inför höst och vinter. Cajsa och jag har varit på badhuset. Simmade 1000 m med bastu. Nu hoppas jag att jag kan hålla detta med 2 gånger/vecka. Ulf och Cajsa har i eftermiddag varit på fotbollsmatch där de vann mot Råda med 4-3. Det var en lycklig tjej som kom hem med ett band runt armen efter att hon blivit utsedd för att gjort något bra under matchen. Varje match blir en spelare nominerad för detta. Nomineringen var att hon ger aldrig upp utan kämpar in i det sista. Kul för henne. I morgon väntas jobb och skola då barnen ska till skogen för svampplockning. God kväll!

lördag 10 september 2011

Dukningen klar i köket!

Äpplen på plats!

Nu så är alla äpplen på plats vid Hålltorp och inskrivningen är klar som jag ska hämta nästa helg. Nu kan vi dricka must hela året istället för vin. hi,hi. En fin lada fick vi kör in i och lasta av kassarna som bestod av 57 kg äpplen. Lukten i ladan var höstlig och alla fina färger på äpplena fick mig att längta till en äkta god must utan tillsattser. Nu ska jag duka och förbereda lite innan gästerna kommer. Trevlig kväll!

fredag 9 september 2011

Äppleförberedelse!

Då var familjen samlad igen. Lägret har samanfattningsvis varit bra förutom regnet i onsdags. Med tappra och uthålliga barn så går allt. I dag har jag och Ann-Sofie varit på kristinedahl och handlat gardin/möbeltyg till vårt finrum som kommer bli riktigt bra. Kvällen bjöd på äppleplockning för att få ihop 50 kg till mustningen i morgon. Kände mig som barn på julafton när jag plockade alla äpplen. Vem vet nästa musteri kanske är på Håkansgården. God kväll!

torsdag 8 september 2011

Egen tid!

I dag har jag haft en dag med egen tid och sovmorgon samt masage. Det är livskvalite det. Sedan bar det av att hämta en trött Emil som hade sovit inne i huset pga mycket regn i går kväll. Nu är det Cajsas tältnatt och än så har ingen ringt. Kvällen bjöd på biffar och Robinsson. God kväll!

onsdag 7 september 2011

Kottens hem över natten!


Packningen är klar!

Då var det äntligen onsdag och har under dagen uträttat lite ärenden på stan. Har köpt en ny klocka till Ulf eftersom hans är trasig. Nu får han ha en till jobb och en till bäst tror jag. Cajsas packning är klar och i morgon bär det av med cykel till Sjölunda för henna också. Stackars Emil som fått en hel del regn, men kvällen ser bättre ut förhoppningsvis.

Har också fått ett till husdjur som de hittat vid torken. Cajsa bäddar för kotten som snart ska gå i ide. Mat som ost, grädde och smör stod på menyn. Trevlig kväll!

tisdag 6 september 2011

Aktivitetsdag!

Tisdag är = aktiviteter för Cajsa och Emil. Först Segling och sedan fotbollen. Gick tyvärr inte att segla för blåsten utan fick bli lite teori i stället. Medan allt pågick åkte jag och handlade inför sjölundalägret som är för Emil i morgon. Det ser inte ljust ut på väderfronten men med rätt utrustning ska det nog gå. Cajsa ska åka på torsdag till fredag och då ser vädret bättre ut. Nu längtar jag till onsdag kl 13.00. God natt!

söndag 4 september 2011

Skörden bärgad!

Då var äntligen skörden klar för i år och regnet kan nu falla. Det ryktas om att det ska komma en hel del regn så det känns skönt att allt är färdigt. God mat från Troja blev det i kväll och mys på terassen. Nu ser vi fram emot en blåsig höst. God natt i stugan!




Walle färdigfriserad, som han njöt under behandlingen!


lördag 3 september 2011

Tack för i kväll!

Hemkomna från Ylva och Fredrik med god mat och trevligt sällskap. Cajsa blev kvar som sovgäst till i morgon och en trött Emil fick åka med hem efter en heldag med skörd. Kvällens höjdpungt blev att se alla fin kort Fredriksson fotat under vår bröllpsdag. Tack Fredrik för att du hade digetalkamera på den tiden. Detta är alltså bara 9 år sedan. Ingen förändring alls va? hi, hi. Sov gott!