onsdag 28 december 2011

Sjuka barn!

I dag har det vatit en riktig innedag förutom hundpromenad förståss. Emil har kraftig halsont med förkylning och Cajsa fick feber i natt. Nu fattas bara att jag blir sjuk så har alla fått en omgång. Tv:n går varm och jag har rastat middag efter maten. Ulf har målat lite brädor till kusten som vi väntar att få åka till snart. Vi tänker på er Ann-Sofie och Sture som arbetar hårt i huset. Nu ska jag fortsätta hjälpa mina barn med det ena och andra de ber om. Hoppas det snart går över. Här kommer lite bilder på saker jag köpte i staden som jag skrev. Trevlig kväll!


tisdag 27 december 2011

Lutfisken!

Premiär på kokning av lutfisk fick det bli när mamma och pappa kom på besök. Nu i efterhand får jag erkänna att jag kokade den för hårt. Det blev som sagt lite kvar när koket var färdigt men räckte till de som önskade fisk som tur var. Nästa gång blir det ugnen. Annars har det inte hänt så myckt mer än att jag gått 5 km med Walle och Herman som blev så glada när jag kom hem idag. Nu sussar de så gott i fotöljerna på nedre våningen. Hej, svejs!


måndag 26 december 2011

Fika och Shopping!

Har i dag varit och shoppat med min käraste svägerska i staden. Känns som att man kan handla hur mycket som helst. Men det fick bli en par Espristövlar, tröja och en fin kjol till slut. En varm smörgås och kaffe fick avsluta den trevliga trippen. Barnen klarade sig galant hemma tills Ulf kom hem men nu är de lite förkylda och Cajsa somnade tidigt med klagande på huvudvärk. Hoppas att det inte blir något mer. Nu väntar sängen. God natt!

lördag 24 december 2011

Uppersittarkväll!

Nu börjar uppersittarkvällen lida mot sitt slut och jag är ej trött än. Konstigt. Barnen har varit extra spralliga i kväll och väntar till i morgon tror jag. I dag har hela klanen varit ute med Herman under morgontimmarna med ett förvånansvärt bra drev. Skönt att komma ut i skogen tidigt och man känner sig riktigt frisk i kroppen efter all frisk luft. Kvällen bjöd på godisbak och bingolotto med Ann-Sofie och Sture som gästade oss. En vinst av någon slags lott blev det. Men nära var vi alla och särskilt Emil som vill ha 500 kr i stället för en bil. Nu tror jag att sängen väntar God natt!

måndag 19 december 2011

Nu är det jullov!

Då har vi kommit hem efter en fin julavslutning med mycket sång. Första året i idrottenshus som var ett bra alternativ när vi blir så många. Kul att få ta med mor och farföräldrar som också vill se förståss. Efter så blev det en god middag på restaurang Italia som vi nog får ha lite som en tradition tror jag. När vi åkte hem var vi en kort eftersom Cajsa pratade till sig en plats i filsbäck igen. Ja, ja nu är det ju lov så då går allt. I morgon har jag sovmorgon och tandläkarbesök med Cajsa som väntar. Tjing!

söndag 18 december 2011

Titta vilka vackra och ståtliga hundar!

Jakt och julgran!

I dag blev det jakt med Herman och Walle. Herman drev fint med bra skall i 40 min men tyvärr så slutade han inte och vi fick oss en springtur för att han skulle sluta. Tänk om han kunde komma på vissling och inte bara vara jaktidiot. Walle var inte på vår sida heller men jag fick i alla fall se get och killing. Eftermiddagen gick tiden åt att hämta granen som lyser så fint på terassen. Nu är Cajsa hemma och allt är i sin ordning igen. I morgon är det skolavslutning med ett välbehövligt lov. Tjinge ling!


lördag 17 december 2011

Mer julklappshandling!

I dag sov jag till 9.30 som är länge för mig. Ulf var då redan ute på jakt i Tranum. En sväng på Närebo med Ann-Sofie som sällskap blev det på förmiddagen och sedan mer julklappshandel i staden. Är ändå inte riktigt klar så det får bli det sista nästa vecka. Cajsa är kvar i filsbäck till i morgon och hjälper troligtvis till med bestyren inför julafton. Vi andra ska mysa och äta en god oxfilé till kvällen för omväxling skull efter all god julmat. Trevlig kväll!

fredag 16 december 2011

Skön Shoppingdag!

Hemma igen efter en fin dag med lunch på kinnekullegården och kläder till Ulf. Nu blir det att köpa Hansen & Jacob i fortsättning. En fin
Harris Tweed kavaj blev det också som han var nöjd med. Kavaj kan man ha till så mycket och är stiligt och snyggt. Byxa, skjorta och en fin tröja som är fin under. Jag hittade tyvärr inte så mycket men ett par handskar fick det bli så här i vintertid. En sväng hos Kjell på hemvägen och sedan var det dax att hämta gossen på skolan. Tiden går fort när man har roligt. Cajsa är och övernattar i filsbäck medan Emil ska vara hos farmor och farfar. Jag/Ulf ska gotta oss med ett julbord på The viwe. Tjing, tjing.

torsdag 15 december 2011

Fixardag!

Har idag fixat lite hemma och gått en promenad med Herman. Lungt och skönt att åter igen vara själv. Tänka att jag tror att jag är en liten ensamvarg i alla fall. När jag hämtada barnen kom Emil med ett stort plåster i handen. Han hade snubblat och ramlat rakt ner i asfalten till allt vasst grus. Stora såret som nu ska tvättas och skötas om. I morgon får vi åka och köpa mer plåster. Stackars gossen. I kväll har vi ätit god vidsvinsgryta och en creme brulee som snart ska ätas upp. Vad gör man inte för sin älskling när han nu är hemma. I morgon ska vi åka till Butiken på Landet och se om de har några fina julkläder när barnen är i skolan. Det ska bli riktigt kul. Ha en trevlig kväll!


onsdag 14 december 2011

Slutspurten fram till jul!

Vilka dagar det har varit i veckan som gått. Med andra ord alldeles för mycket pepparkakor och lussekatter. Men gott är det. Nu är arbetsveckan slut och jag njuter i massor. Ska nu ägna mig åt lite julklappar och julstök i slutspurten. I dag bjöd min snälla mamma mig på lunch när jag slutade och det var kul att träffas på tu man hand bara jag och mammsen. Det är uppskattat tack snälla! Nästa lunch blir julmiddagen som vi ser fram emot. Trevlig kväll!

söndag 11 december 2011

Avslut på en bra helg!

Avslut på helgen fick bli matchdag för Cajsa i Ulericehamn med en förlust och en vinst mot Skara. Det är kul att alla i laget kämpar så tappert. Bra jobbat! Efter blev det en påhälsning på MC och sedan djuraffär med
Citty Gross i slutet. Ulf/Emil var i Skara och jagade som resulterade i en gris. Nu väntas en veckas skolarbete och sedan är det jullov för kidsen som blev glada när vi berättade vad som ska hända på nyår. Ska bli skönt att åka bort och bli ompysslad lite. Hoppas att de danska wienerbröden har lika fint fyverkeri som vi. Tjing!


tisdag 6 december 2011

Home alone!

Ja då var det andra dagen som man var själv hemma då. I går slappade jag framför tv med två filmer och njöt i fullo. Det är inte var dag man gör det. I dag har jag gått långpromenad med hundarna som nu är pigga igen efter söndagens jakt. Efter arbetet har jag handlat mer julklappar till mina nära och kära som med säkerhet kommer bli nöjda. Skönt att kunna gå under dagtid då det inte är så mycket folk att trängas med. Nu längtar jag till jul och lite lov för barnen. Kvällen och natten har jag en extra nattgäst som vaktar mig under min skönhetssömn. Tur att de har så bra hörsel och skäller när det hör något konstigt ljud. Trevlig kväll!


lördag 3 december 2011

Julshopping i Skövde!

Jag och Emil åkte på tu man hand för att spendera lite pengar på julklappar. När jag frågade gossen i morse om han ville handla lite med sin mamma så väntade jag ett stort NEJ. Men idag överaskade han mig verkligen och tur var det för vi har haft en kanondag med god lunch/fika där vi språkat med varandra bara jag och han. Mys, mys. Nu har jag precis skjutsat Ulf på jaktmiddag med grabbarna som jag ska hämta i kväll. Hoppas att det inte blir för sent bara. Vi andra drar till hemmakväll och inhandlar lite utemat. Trevlig kväll!