söndag 23 december 2012

Traditionsenlig jakt!

Då har vi varit ute på den traditionsenliga jakten som vi började med förra året. Hela familjen är med och det slutade även i år med bra utdelning. Ulf fick skjuta två rådjur. Ett för vårt flaggskepp Nestor och ett på drev med mig och Emil. Bra Emil som är en hejare på att gå. Det är knappt man hänger med. Cajsa var också duktig trots sin förkylning. Vill önska alla en God Jul och Gott Nytt år!

lördag 22 december 2012

Duktig Herman!

I dag har jag, Emil och Sture släppt Herman som direkt fick upp rådjur. Han gjorde ett drev på ca 30 min och jag fick se rådjur som han drev från mitt pass. Bra när det inte blir för långt med tanke på snön som är vass för tassarna. Lite blod var det och nu sitter tratten på. Nestor har jag spårat med rådjursklöv samt vildsvin. Tog båda spårna. Duktigt! Ha en trevlig kväll!

söndag 2 december 2012

Sökträning med flaggskeppet!

Har i dag varit ute med Nestor och övat sök. Det bättrar sig för varje gång tycker jag. Min första runda i skogen då man kunde se hur djuren gått. Lite rådjur och hare var allt. Nestor fick upp och skallade men sedan så avtog det. Antagligen lite klurigt att spåra eftersom vi inte var ute tidigt på morgonen så spåren var nog för gamla. Men fint väder och frisk luft fick vi. Man blir som en ny människa i skogen. Tack för det. Hoppas att tempen går ner lite så hundarna kan jaga utan att få ont i tassar och lungor. Tjing!

fredag 30 november 2012

Träning med apportering av and!

Vilken duktig Nestor vi har. Apportering och avlämning gick galant. Blir så stolt över gossen.

lördag 24 november 2012

Trevlig jakt!

I dag fick jag den stora äran att vara med på jakt vid Stensholmen och Brynåsa. Gick mitt första drev som blev till följd några fina älgar som passarna fick se. Det var endast kalv som fick skjutas och det såg vi inte. Fint väder och bra minnesbilder tar jag med mig hem.
Tack för att jag fick följa med. Nu ska jag vila efter allt gående. Pratade med Ulf och han har skjutit hind och kalv dublé och ca 700 fasaner har de skjutits tillsammans. Bra jobbat. Tjing!

lördag 17 november 2012

Idag startade min jägarexamen!

Efter första dagen har jag lärt mig allt från biotop till predation. Riktigt bra kurs och ledare. I morgon fortsätter det med genomgång av fågelsorter som det finns en uppsjö av. Mycket av det som pratades om idag kännde jag igen efter allt jaktprat genom åren. Nu är det bara att hålla tummarna att allt går i lås. Tjing

söndag 21 oktober 2012

Åter en fin jaktdag med snö på marken!

Vilka fina upplevelser jag får vara med om. Tänk vad jag är lyckligt lottad. I dag har vi jagat älg med ett upptag som drev iväg. Men vad gör det när det sedan blev mys i den fina jaktkojan. Skulle vara fint i vår skog. Eftermiddagen sköt Johan en fasan för Muskot som jobbade riktigt bra. I morgon far vi hem och återgår till vardagen med laddade batterier. Tjingeling!

torsdag 11 oktober 2012

Nestors första rådjur!

Nu är matte och husse stolta över kronjuvelen. Gud så bra jobbat!

lördag 6 oktober 2012

Balsam för hjärtat!

Vilken fin dag vi haft i vår skog. Får sammanfatta det hela med fin sol spänning och nya lärdomar från dom som kan jakt. Hundarna drev fint efter räv och rådjur med fina skall. Nestor fick glatt sitta i bilen och lyssna. Snart lilla gubben får du också. Han fick en fin promenad när vi kom hem och sedan släppte jag han på alla dumma tranor utanför huset. Tack för en fin jaktdag!

söndag 9 september 2012

Nytt tema i bloggen!

Har nu bestämt mig att jag ska blogga om mitt nya intresse jakt och natur. Dagbokstemat känns inte så intressant längre. Vem kunde tro det för något år sedan då det inte var populärt att Ulf alltid sprang i skogen. Men nu blir det andra bullar och med vår stågliga hund så kan inget gå fel. Bloggen kommer att var hur jag upplever jakten och från bara min synvinkel. Ska ju snart börja på kursen jägarexamen som ska bli givande och utmanande. Ha det bra!

fredag 31 augusti 2012