lördag 28 januari 2012

Njuter massvis!

Har inte kopplat upp mig tidigare för att det varit en del bad och sol i dagarna. Vi har det toppenbra och njuter till fullo. Det bästa för oss vuxna är nog ändå all god mat som erbjuds här. Olika restauranger varje dag. I går var vi på ett riktigt fint ställe som vi blev inbjudna att tillbringa dagen där vi spelade minigolf och minglade runt. Själva syftet var att de ville sälja ett koncept till oss men så blev inte fallet. En bra dag hade vi i alla fall. Ha det skönt och många kramar från oss alla!

Lite bilder från en skön semester!







måndag 23 januari 2012

Nu närmar det sig!

Känns helrätt att dra till varmare breddgrader vid denna tidpungt. Januari och början av feburari är då jag längtar mest. Sedan är det snart vår. Nu är packning nästan klar. Ska i morgon titta över det sista och fixa lite här hemma innan det bär av. LÄNGTAR SÅ MYCKET! Nu ska jag fixa middag och sedan blir det handboll då det är sista chansen för Sverige. Vinna eller försvinna. Trevlig kväll!

söndag 22 januari 2012

Snökul!

Barnen vaknade tidigt och ville åka till högen helst innan frukost. Var lite seg i morse men när jag kom ut i friska luften gick det bra. Det var bara en familj där. Konstigt att inte fler passar på när vi har en så fin pulkabacke på 8,5 m. Varm choklad och muffins smakade bra i kylan. Efter åkningen dammade vi av våra skidor och drog iväg på en runda. Herman var i sitt "esse" och drog oss en bit på vägen. Men vad stark han är. Nej nu ska jag packa lite inför vår fina resa som ska bli så KUUUUUL! Ha det gött!



lördag 21 januari 2012

Örnskådning!

I dag har vi varit en sväng till honborgarsjön med hoppet om att se örn. Men "icke sa nicke" så blev inte fallet. Vi kikade en stund och sedan begav vi oss in till Skara och åt en god lunch på restaurang Canton. De andra personerna som var tidigare än oss hade sett örn och tofsvipa som är ovanligt att se vid denna tid. Vi såg i alla fall matplatsen där örnarn äter. Ska man se något måste man tillbringa hela dagen och det var vi inte upplagda för idag. Innan vi åkte hem blev det en sväng till City Gross för lite matinköp.
Tack mamma och pappa för en trevlig dag. Nu måste jag följa handbollen där sverige leder och sedan blir det kycklingryta till middag. Ha det trevligt och krama om den ni tycker om under kvällen!



fredag 20 januari 2012

Fin, fin jaktupplevelse igen!

Tänk vad bra jag har det som kan gå med ut i skogen och jaga ibland. Ville förståss vara med när Herman gjorde sista drevet för säsongen. När vi gick in i skogen fick han direkt upp en hare som gick som smoooort. Fint skall och mycket spännande runda. Det är allt underligt med harar som kommer tillbaka till släppstället. De är lite virriga. Efter ett perfect drev sköt Micke för Herman. Kul och Grattis. Det var Hermans andra hare. Efter lite fika var det dax för lille Pontus som försvann ut på markerna efter ett rådjur. Stackars hans tassar som blev blodiga efter springrundan. Korvgrillning och lite prat blev det sedan vid grillplatsen innan det var dax att släppa fina Sally. Vi såg 8 st rådjur och två älgar som var en upplevelse jag sent kommer att glömma. Fågelkvitter, sally som kommer efter älg, fint pass med bra sikt och ett smaldjur skjutit i passet bredvid. Det är inte illa. Nu är man skönt trött och ska i kväll avnjuta lite lövbiff och bakpotatis. Barnens favvvvvomat. Ha en trevlig kväll!



Lilla Pontus!


Ska ut med Herman på hans sista jaktdag för säsongen! Tur att han inte vet det själv.

söndag 15 januari 2012

Handbollshelg!

Helgen har helt klart kantats av handboll i massor. Cajsa spelade match i lördags och efter den spelade A-laget med ett riktigt bra drag. Det är en rolig sport att titta på och eftersom jag själv var ett riktigt äss i yngre år blir det mycket intressantare. Sedan blev det träning som vanligt. När kvällens match i handboll spelades satt jag och Cajsa som klistrade vid tv:n. Tyvärr blev det lika men spännande. I dag har vi gjort trädgårdsarbete med upptag av pinnar som är nyttigt för kroppen. Varför ska man gå på gym när det finns ett hemma. Till sist åkte vi off road på marken och Cajsa körde stolt själv med mig där bak. Tjing!

söndag 8 januari 2012

Frihetskänsla i naturen!

Jakten idag bjöd på lite älg men jag fick tyvärr inte se något. En ekorre var det enda. Vi var ganska mycket folk så det kanske skrämde dem. Att jag går upp tidigt som jag inte gillar annars är nog bevis på att jag tycker detta är kul. Man släpper alla tankar som finns och går med full fokus in i en annan värld. Passet idag var inte riktigt så fina som på Koberg men med en varm eld gick det ingen nöd. Nu känns det skönt att komma in efter en bra dag med frisk luft och fina naturupplvelser. Trevlig kväll!


lördag 7 januari 2012

En fin sväng till Koberg!

En härlig dag vid kobergs trakter fick dagen bjuda på. The hole family åkte genom skogsmarkerna för att se om vi kunde se lite vilt. Kikaren var förståss med. Jaktpassen var prydligt klippta så det är fint när kungligheterna kommer. Riktigt ståtliga kron och dovhjort fick vi se men ingen gris. Vi skulle nog ha varit där tidigare på morgonen för att se sådär mycket djur. Av Kobergs och Gåsevadholms totala land areal på ca 11 500 ha bedrivs jakt och viltvård samt i egen regi på 5000 ha. Det är inte lite djur som finns i de skogarna med en av sveriges största dovhjortstammar. Skulle kunna tänka mig en jakt i de trakterna faktiskt. Hemvägen fick bli stopp i Grästorp för lite lunch och sedan vidare till Filsbäck för avsläppning av barn. I morgon ska jag vara med till Skara en sväng. Alltså tidig uppgång för oss. Nu blir det en lungn och skön kväll på tu man hand. Trevlig kväll!



söndag 1 januari 2012

God fortsättning på det nya året!

Hemma igen efter att vi firat in det nya året i Danmark på vårat stammställe The Reef. Jag har varit där ett antal gånger under mina barnår och nu även i vuxen ålder som smittar av sig på barnen. Fint dukade bord med en huvudrätt som var riktigt bra (hjortfilé är mums i magen). Skönt att bara sitta ner och inte behöva göra något själv. Vid tolvslaget var det champagne och fyrverkeri utanför hotellet. Cajsa/Emil är starka och klarade sig fint efter all sjukdom under veckan. Tyvärr är Cajasa inte bra i halsen och ska inte prata för mycket med den hesa rösten. Hemvägen blev det ett stopp på bögens som man inte kan missa när det körs förbi. De håller alltid lika god korvmojéstandard. Nu ska här packas upp.
Ha det gött!