fredag 29 juni 2012

Cajsa som är skötare nr 1!

I dag känner jag mig lite yr och ganska flummigt trött. Det är allt en omställning från att blivit bekväm med tider osv till att ständigt passa kronjuvelen Nestor. Måste bara berömma honom efter första natten som gick galant utan gnäll. Lite oroligt sov han men fick helt klart godkännt. Den i familjen som passar honom mest är Cajsa som inte vill lämna honom en sekund. Hon trivs som fisken i vattnet nu. Nu ska vi äta kräftor till förrätt som ska bli gott. Ha en trevlig kväll!

torsdag 28 juni 2012

Äntligen är han hemma!

Vilken dag det varit. Kl 07.00 åkte jag och Ulf till Borlänge för att hämta hem kronjuvelen. Vad vi har väntat på detta. Efter två timmars samtal med uppfödarna så bar det hem igen. Duktig som han var sov han nästan hela vägen med endast två stopp för kiss och spring. Nu utforskar han huset och Herman har blivit en liten pappa för honom. Ha det gött!

tisdag 26 juni 2012

Fin dag på sommarland!

I dag har vi varit på det årliga besöket på Sommarland som är uppskattat av barnen. Emil hade med en kompis och Cajsa gick med Agnes. Bad, sol och inga köer. Kan det bli bättre. Jag och Ylva har tittat på folk och konstaterat att vi alla är så OLIKA. Tack för en trevlig dag. Nu är det premiär på Allsång på Skansen som måste ses. Ha en trevlig kväll!

lördag 23 juni 2012

I dag fyller älsklingen år, Grattis!

Då var allt städat och klart efter midsommarfesten i går. Det var en lyckat kalas och alla var på bra humör. Har varit på Hjertberg och handlat lite för kalaset i morgon då Ulf ska firas. I går fick vi detta söta kort på Nestor som ville önska glad midsommar. Ha det!

fredag 22 juni 2012

Glad midsommar!

Kl 7.00 var jag först på plats i råda och hämtade jordgubbar. Påvägen hem plockade jag dessa fina blommor. Så ska en midsommar vara. Fint väder med blommplockning på morgonen. Underbart. Nu ska jag gå en promenad med hundarna innan det blir för varmt.

måndag 18 juni 2012

Jaktslott och masage!

I dag har vi varit på jaktslottet i Putbus. Vi gick hel 38 m upp i en lång trappa som ni kan se på bilden. Det låter inte så högt men jag fick svindel efter andra trappsteget. Barnen gick utan rädsla och när Ulf sa att tänk om trappan lossar från betongen så brast det för mig. Men vilken utsikt det var så det var tur att jag gick upp. När vi kom hem så gjorde vi stranden och till kvällen var det masage och spa som gällde. Gud så skönt det är. I morgon åker vi vidare till Timmensdorf och nästa spa hotell. Ha en skön kväll!

söndag 17 juni 2012

Hiddensee!

Vilken fin dag det varit idag. En sväng till Hiddensee där pappa har bott som liten. Huset han bodde i och kyrkan han döptes. Eftersom det inte åker några bilar där så blev det häst och vagn till ett lite ställe som heter Vitte där vi åt lunch. Fint och varmt väder har vi också. Kvällen har vi tillbringat på det fina spat som är en härlig oas. Det är så kul att komma till nya ställen där man inte varit förut. Snart är det middag. Ha det bra!

Vaknade till denna fina utsikt och ser vattnet från sängen. Ska nu gå ner och äta frukost!

lördag 16 juni 2012

Framme!

Då var vi framme på ett av de finaste spahotellen med "havsotsikt" jag varit på. Resan gick bra och vi är installerade på rummen. Jag och Ulf har ett eget rum och Emil/Cajsa ett. Skönt att de är så stora och klarar sig själva. Lyx säger jag bara. Här ska vi nog kunna trivas ett tag. Nu ska vi gå ut på restaurang och gotta oss. Ha en bra kväll!

torsdag 14 juni 2012

Skolavslutning!

Då var det äntiligen dax för den fina skolavslutningen i statsträdgården. Något kallt men vad gör väl det när det äntligen är sommarlov. Middagen intog vi på Italia som så alltid är hög standard. Presenter till barnen och alla var mycket nöjda. Kan det bli bättre. Nu ska jag packa inför lördagen. Ha en fortsatt trevlig kväll!

Grattis syrran, fint kort va? Ha en bra födelsedag!

<

onsdag 13 juni 2012

Stenmur!

Har kollat en del på hur man bygger en mur av natursten. Läst en del på nätet vad man ska använda för verktyg. Den bygger man inte på en dag precis. Får se när jag får lite energi och kanske lite hjälp. Skulle så gärna vilja snygga till det där vi tog bort häcken. Har idag varit hos svägerskan på lunch som jag verkligen uppskattade. Tack snälla! Har hunnit med så mycket. Nu ska vi fortsätta titta på Holland-Tyskland. Hej!

tisdag 12 juni 2012

Nestor i action!

Har nu fått bekräftat att jag ej kom in på valpkursen. Var ganska väntat. Har nu bestämt att jag inte ska gå valpkurs utan lära honom själv under valptiden. Är man envis och har tålamod så går det bra. Valpen måste få vara valp. Ska gå en apporteringskurs senare som man kan ha nytta av under jakten. Uppfödarna fortsätter att skicka kort och idag fick vi ett fint där han är mycket intresserad av en grisklöv. Det är rätta takter det. Nu är korg och täcke inköpt inför Nestors ankomsten. Herman fick ett likadant grönt att ligga på. Lite skrikig färg kanske. I kväll har Cajsa spelat sin sista match före sommaruppehållet och det blev hela 15-3 till LFK. Vilka duktiga tjejer. Jag passade på att springa spåret.

söndag 10 juni 2012

Badhus!

En sväng till Skövde badhus blev det som aktivitet idag. En trevlig pratstund med svägerskan och några åk i viltforsen gjorde vistelsen riktigt bra. Skönt att vara inne när vädret är som ruggigast. Nästa vecka är slutspurten för skolan och en rad aktiviteter står på agendan. I sluten av veckan väntar sköna dagar med välbehövlig semester innan huliganen kommer. Här får han tugga lite gott rådjursben som smakar smaskens. Tjing!

Fotbollscup!

I går tillbringade vi dagen på fotbollscup i Ardala. Regn och kallt med blandad sol i liten skala. De åkte ut i kvarten mot det andra LFK laget som de var tvugna att möta. Men roligt har de haft och jag åker så gärna med när man ser att de har kul. Hemma blev det titt på fotboll och sedan god natt. Det var nästan tur om man får säga så att det inte blev något födelsedagskalas. Jag var så trött när jag kom hem så det blev tidig säng. Stackars lilla Elvira som är sjuk och hoppas hon kryar på sig. Vi får fortfarande bilder på den käre Nestor och här är han i god form med att apportera. Ha en bra dag!