söndag 23 december 2012

Traditionsenlig jakt!

Då har vi varit ute på den traditionsenliga jakten som vi började med förra året. Hela familjen är med och det slutade även i år med bra utdelning. Ulf fick skjuta två rådjur. Ett för vårt flaggskepp Nestor och ett på drev med mig och Emil. Bra Emil som är en hejare på att gå. Det är knappt man hänger med. Cajsa var också duktig trots sin förkylning. Vill önska alla en God Jul och Gott Nytt år!

lördag 22 december 2012

Duktig Herman!

I dag har jag, Emil och Sture släppt Herman som direkt fick upp rådjur. Han gjorde ett drev på ca 30 min och jag fick se rådjur som han drev från mitt pass. Bra när det inte blir för långt med tanke på snön som är vass för tassarna. Lite blod var det och nu sitter tratten på. Nestor har jag spårat med rådjursklöv samt vildsvin. Tog båda spårna. Duktigt! Ha en trevlig kväll!

söndag 2 december 2012

Sökträning med flaggskeppet!

Har i dag varit ute med Nestor och övat sök. Det bättrar sig för varje gång tycker jag. Min första runda i skogen då man kunde se hur djuren gått. Lite rådjur och hare var allt. Nestor fick upp och skallade men sedan så avtog det. Antagligen lite klurigt att spåra eftersom vi inte var ute tidigt på morgonen så spåren var nog för gamla. Men fint väder och frisk luft fick vi. Man blir som en ny människa i skogen. Tack för det. Hoppas att tempen går ner lite så hundarna kan jaga utan att få ont i tassar och lungor. Tjing!