fredag 31 december 2010

Gott nytt år på er alla!

Fasanbesök utanför köksfönstret!

När vi åt frukost kom det ett fasanpar och knackade på källarfönstret. Nu har jag äntligen plåtat de fina fasanerna som är svåra att få på en bild. Efter frukosten blev det en härlig promednad med hundarna som fick vara dragplåster åt Cajsa som åkte spark. God middag!






torsdag 30 december 2010

Förberedelse inför Jon Blund med Kråkekudde och film!



Hemma i Skalunda!

Då var vi installerade och klara i Skalunda igen. Sammanfattningsvis har veckan varit undebar med god mat och fina sovmornar. På hemvägen åkte vi till köpcentret i Överby och inhandlade ett skidställ till Ulf på REAN som var riktigt snyggt. Sedan bar det av med Emil till kompisen Erik där han ska husera i natt. Cajsa ville förstås också ha en kompis som skulle sova över och då frågade hon kusinen Agnes som blev överlycklig. Nu är rengörinen klar med salva och leken är i full gång på övervåningen. God kväll!

Middagen bestående av kycklingfilé och potatis!



Hundarna myser i köket med köttbullar på menyn!

50 % rabatt på Luie!



onsdag 29 december 2010

God efterrätt!

En fin hängmörad oxfilé med ett rikttigt gott vin som måste köpas igen!


En undebar dag utomhus!

Då var vi tillbaka i huset efter en härlig dag ute bland bergen. Vi gick till en plats som heter kleven som hade en undebar utsikt över Hållö och havet. När vi stod på berget kom det en havsörn som seglade förbi alla rädda skarvar som dök i vattnet på en gång. Vilken naturupplevelse. När vi klättrat färdigt i bergen var vi trötta och orkade inte laga någon lunch så det fick bli premiär på Göstas uterestaurang med soppa och räckmacka. När vi åt kom det in en fiskebåt som blev utsikten från vårt fönster. Härligt va!! Nu ska vi skotta av balkongerna så de blir fina och rena. God eftermiddag på er alla!! Här kommer åter lite fina bilder att njuta av.

















Ännu en solig morgon och nu ska det spisas sen frukost!

måndag 27 december 2010

Kvällen går i frågespelets tecken!

Kvällen går i spelets tecken som vi fått av Vernonica i julklapp. Det är kul med frågespel där hjärncellerna får jobba lite. Det var naturligtvis Uffe puffe som vann (förvånade va) men sedan blev det uppläsning av frågor utan tävling. God kväll!

Fina vinterbilder!

Då var vi tillbaka vid huset efter en god lunch på Eat som ligger vid kajen i Hunnebostrand. Eftersom Bella Gästis var stängt fick det bli detta istället. Mysig restaurang med fin utsikt. Till förrätt blev det en svamp och baconsoppa med ett gott bröd till som sedan toppades av en riktigt god räksmörgås. På vägen ner till hamnen stannade vi till vid en rolig affär där jag innhandlade en badrumsmatta. Jag kan meddela att alla i
"la familia" var med. Dock inte så länge som jag hade kunnat spatsera runt där inne. Nu börjar det skymma ute och förhoppningsvis blir det sol i morgon också!  God eftermiddag!