måndag 30 augusti 2010

Emils fina friss!

Äntligen fick vi vår efterlängtade sol. Har precis varit ute och gått min dagliga promenad. Pratade med Ann som var ute och red (det såg härligt ut). Idag har Emil varit och friserat sig. Det fick bli lite finputs inför fotgraferingen på torsdag. Åkte som vanligt och handlade lite mat och sedan gick vi förbi Sko Larsson då Cajsa ville inhandla ett par skor. Jag tror aldrig att hon har sagt att hon vill ha varken kläder eller skor förut. (Roligt) Hon valde ett par Kavat skor i gammal stil. Nu ska jag fortsätta på min 2:a bok som jag redan efter första sidan var helt såld. Ha en bra kväll.



söndag 29 augusti 2010

Trädgårdsarbete!

Regn, regn, regn och åter regn. Att det alldrig kan vara en dag utan en skur. Idag tog vi oss en lång sovmorgon eftersom vi var på kräftskiva i går. Det blev ingen beach volly som förra året men med lekar och trevligt sällskap gick kvällen fort. Jag och Ulf åkte hem vid 02.00 (lagom tid) Vi har även gjort lite nytta för på eftermiddagen fick det bli trädgårdsarbete och barnen hjälpte till med fruktplockning samt rensning i rabatterna. Vi fick snabbt avbryta när det igen kom en störtskur. I kväll ska vi till Ann-Sofie och Sture på middag. Hej svejs!

fredag 27 augusti 2010

Färdigläst!

I går kväll blev jag klar med min bokläsning som har varat några veckor. Mycket bra bok som jag lånat av min snälla syster. Får se om jag ska börja på en ny, det är roligt att läsa om man hittar rätt bok. Cajsa har idag varit hos frisören som fick klippa lugg efter många om och men. Efter klippning var vi en sväng på Ryden´s och sedan lite fredagsmys för kvällen. I morgon ska vi på kräftskiva om vi kommer iväg, Ulf är förkyld och någon form av influensa tror jag. Han har ändå varit rätt bra under dagen, men det blir sämre på kvällen. God kväll!



torsdag 26 augusti 2010

Min första kålpudding!

Ikväll blev det kålpudding till kvällsmat som fick godkänt av alla. Har inte hunnit så mycket mer efter som jag tog tag i storstädningen av huset (ser fram emot nästa torsdag we,we då jag kan slappa lite när jag kommer hem). Nu ska jag lägga mig med min bok som jag tror, om jag inte somnar läser ut i kväll. God natt!



tisdag 24 augusti 2010

Skolstart!

Då var den första skoldagen avklarad. Har varit ledig idag för att följa med barnen till skolstarten där temat var politik och alla klasser blev ett parti som fick utropa en ramsa. (Tänk vad Broholm kommer på bra saker) Sedan var det tårta och berättelse vad de gjort i sommar. Har idag också varit ute med H och W i den härliga blåsten. Nu måste jag sluta för Ulf kom precis med en pizza. Tjing






Lek i vetet efter skolan med kompisar!


lördag 21 augusti 2010

Plöjning på hög nivå!


Härliga Rea!

Kom precis hem från en tur i staden med inställning på att jag skulle på auktion. Istället blev det Luie och skoaffär med inslag av godisköp på Ica. Har inhanlat en Lexington pläd till spisrummet (Herman ska få den gamla) och fina seglarskor på halva priset (det är härligt med rea). Sedan åkte vi till Mc för att spisa lite lunch. Ikväll ska vi till svärfar som bjuder på kalas (trevligt).


onsdag 18 augusti 2010

Förberedelse inför skolstarten!

I dag har barnen inhandlat skolsaker inför nästa vecka på bokhandeln. Det blev ett startpaket med sudd, penna och omslagspapper. Eftermiddagen gick fort och när jag kom hem efter en promenad med H och W fick det bli en ny fisksoppa (får erkänna att jag är lite stolt över mitt plötsliga mat intresse. Nu står Cajsa och tjatar att vi ska hämta fyrhjulingen på marken så jag får rusa. Hej Hej!


måndag 16 augusti 2010

Kvällens efterätt!


Filmdax!

Måndagen har varit en bra dag med vind i seglet och vetet nästan avskördat. När jag kom hem idag låg min hårt arbetande man och sussa så jag tänkte att han nog måste ha lite fjäsk, så det fick bli lite kassler med svampsås (igen) som jag har hämtat hos Ann-Sofie. Tänke att hon vill ut i skogen och plocka nya snart. Barnen var trötta efter en tidig morgon eftersom de som tidigast gått upp 08.00 på sommarlovet. Idag har jag lovat att de får titta på film till 22.00 eftersom det ingen skola är. Efter jobbet åkte jag till Ica och hämtade våra fina biljetter till Cirkus Brazil Jack som är på torsdag kl 19.00. Handlade man mat för 500 kr så fick vi köpa biljetter för 20 kr/st (nu hamnade notan förstås på 1000kr Roligt! Nej nu ska jag återvända till min bok som jag snart är klar med.

Grattis på födelsedagen Sture!


söndag 15 augusti 2010

Kräftor till efterätt!


Fritidsstart!

Nu går en fin Söndag mot sitt slut och jag får erkänna att jag har lite ångest inför i morgon med 5 hela arbetsdagar framför mig. Barnen börjar fritids i morgon och tycker att det ska bli roligt. Bilen går 6.45 med Ann-Sofie som chafför. Idag har skörden gått bra och oljeväxterna är nu färdigskördade för i år. Cajsa åker nu med Sture som har börjat med vetet (hoppas nu att vädergudarna är med oss). Nu ska jag lägga mig med min kära bok. Hej svejs!

Herman är av med kragen!


lördag 14 augusti 2010

Fika och skörd!











Kompisdag och bak/mat lagning!

I natt har Erik övernattat hos Emil och leken med militärerna är i full gång. Cajsa är med en kompis på sjön. (Hon sken som en sol när vi åkte till Annie) Har precis lagat en ny kycklingsoppa som samtliga tyckte smakade bra (kul med lite nya recept) Nu ska jag gör lite kladdkaksmuffins som vi ska åka med till Ulf som skördar hela kvällen.



torsdag 12 augusti 2010

Barnfritt en dag till!

Har idag pratat med min mor och barnen är kvar i filsbäck till morgondagen. De vill tygligen inte komma hem, undra vad det kan bero på, kan det vara mutor. Har precis kommit hem från Wilsson som kastrerat Herman och Walle. Allt gick bra förutom att Herman var svårsövd, det fanns mycket att titta på hos sprutanlångfarbron. Nu ska jag pyssla om lilla Herman och läsa min påbörjade bok. Hej, hej!

Nykastrerad Herman!


söndag 8 augusti 2010

Besök på Hultet!

Fina bilder på Elvira på Hultet. Jag och Cajsa har varit på besök hos systeryster på eftermiddagen. Promenad och paj fick det bli. Under kvällen körde jag barnen till filsbäck där de ska vara under veckan, opps jag och Ulf själva igen. Det rycktas om att de ska åka till Astrid Lindrens värld, vi får se.






Bakning av blåbärspaj på hög nivå!!