fredag 30 mars 2012

Fin tanke till sin storebror!

I dag när vi kom från skolan så fick Emil en fin teckning av sin syster med Glad påsk på. Visst är det fint av den lilla. Nu börjar påsklovet och nästa vecka åker vi till kusten som ska bli så kul att se det nyrenoverade huset. Lite städ eller ganska mycket tror jag så kommer det bli riktigt fint. Helgen blir ganska lugn och i morgon bär det av till auktion igen. Kul, kul! Trevlig kväll!

Cajsa kommer bli överlycklig när jag idag köpt röda godingar!

onsdag 28 mars 2012

Coaching på hög nivå!

I dag har det varit en "vindy" dag där jag har besökt min duktiga coach Sigge. Känns hur bra som helst och det finns hopp i framtiden tror jag. Tror man bara på sig själv så går allt, det är jag övertygad om. En sväng till Gummicentralen för däckbyte fick jag också gjort. Hoppas att de tog det på rätt sätt när jag sa att bilen kört igenom en hönsgård. Hela vägen från hönshuset och en bit bort var full med hönsskit. "Mumma". Det fick bli en tvätt av bil på eftermiddagen helt enkelt. I kväll är Ulf på vindkraftsmöte och jag ser fram emot finalen av mästerkocken som blir en rysare. Tycker om båda deltagarna som är så duktiga. Man blir verkligen inspirerad i detta program. Nu har äntligen våra träd blivit nersågade och förhoppningsvis bortfraktade. Skönt när man klipper gräset. Ha nu en härlig kväll! Kram

söndag 25 mars 2012

Sådden igång!

Ja då var sådden igång i det härliga vårvädret. Har aldrig varit med om så tidigt vårbruk som i år. Emil har varit med under dagen och Cajsa åkte ut med matkassen. Lite mer trädgårdsfix har det blivit och jag stötte på patrull när jag grävde min rosrabatt. En stor sten som jag ej kan rubba låg så fint i marken. Dumma sten. Jag och Cajsa har varit ute på en fin cykeltur med Herman i koppel. Bra motion och fin natur är inte fel. Nu väntar skolan med äggrullning i skogen som är tradition så här innan påsklovet. Trevlig kväll!

lördag 24 mars 2012

Trädgårdsfix!

I dag har det varit trädgårdsfix för hela slanten. Inköp av vårt fina japanska prynads/äpple träd som kommer att bli fint. Ut med det gamla och in med det nya. Jag har börjat gräva en rosenrabatt som ska vara utanför terassen och Emil/Ann-Sofie har utökat vårt fina land i parken. Kul att alla i familjen är med i samma tänk. Cajsa har varit på handbollsavslutning på idrottenshus med bad och lite förtäring efteråt. I kväll har vi haft årets tidigaste premiärgrillning tror jag. Har aldrig varit med om att vi rillat eller haft så tidigt vårbruk som i år. Ha det gött!

fredag 23 mars 2012

Sol och fönsterputs!

Då var det helg och skönt väder ser det ut att bli. Har gått 5:an med hundarna och sedan fixat fönstren eftersom de fina solskydden/gardiner är uppsatta. Lite mer myskänsla blev det nu i kuvösen. I dag har den käre Walle varit hos frisören och det blev vipps en ny hund. Gud så söt han blev. Det blir nog inte sista gången kan jag tro. Till kvällen är det discoskjuts till Broholm och då ska jag passa på att köpa lite köpemat som vi ska spisa. Ha en skön kväll!

torsdag 22 mars 2012

Soliga vårdag du är efterlängtad!

I dag har det varit en fin vårdag med varm sol och goda vofflor som Ann-Sofie bjöd på till fikat. Har varit en sväng på idrottenshus och tittat på när Emils klass spelade fotbollsmatch mot andra skolor. En tredjeplats blev det tillslut och det ska de vara nöjda med. Bra jobbat. Vårbruket är i full gång och då känns det bra i själen. Cajsa är på bättringsvägen och ska i morgon gå till skolan. I kväll dukar vi upp på terassen med mysiga fotogenlampor och god mat. Inte för att jag vill verka tjatig men jag är så GLAD för vårt uterum. Trevlig kväll!

Grattis Ann-Sofie!

onsdag 21 mars 2012

Sjukling!

I morse när vi vaknade var Cajsa tjejen sjuk. Som tur ingen maginfluensa men halsont och feber. När jag skjutsade Emil hämtade jag lite böcker på skolan som hon kan jobba med om lusten infinner sig. Skönt vårväder med blåst och sol är det överhängande men om jag sätter mig i kuvösen och öppnar upp så kanske jag kan få lite ro. I kväll ska jag och Ulf åka till Bjertorp Slott med mat och dryck. Bussen går klockan 17.00 tror jag. Jag ska vikariera (hi,hi)för Sture som inte är på banan igen. Nu blir det lite lunchlagning. Ha en fortsatt härlig dag!

tisdag 20 mars 2012

Vårplantering!

Fina tisdag bjöd på blåst och sol med vårplantering. När jag skulle hämta barnen gick jag förbi en blomsteraffär och hittade denna fina krans att ha på dörren, under vår och även sommar tror jag. Lyser upp det lite med fin design. Har varit och köpt lite påskliljor och annat smått som gör att det blir lite liv i trädgården. I kväll blir det hel kyckling i stekgryta med sparris och potatis. Mums så gott det ska bli. Kul att alla i familjen har fått tillbaka aptiten. Ha en trevlig kväll!

måndag 19 mars 2012

Bra dag i Skövde!

Efter en fin dag på badhuset i Skövde och en sväng till Elins Esplanad (tror jag det heter) så är vi ganska trötta. Som vanligt så hade inte andra barn studiedag då vi nästan var själva i badet. Cajsa hade med en kompis och Emil nöjde sig med det. Jag och mamma som också var med simmade skönt i virveln utomhus. Smidigt att äta och bara slappa i den fina omgivningen. Tack mamma för att du finns. Ulf och Sture är på bättringsvägen men grannen Ann-Sofie har nu blivit smittad av kräkning. Urs och fy! Nu är det bara jag och barnen kvar. Ingen av oss känner oss dåliga som tur är. I morgon ska jag skjutsa kidsen till skolan och sen får vi se vad dagen har att erbjuda. Tingeling!

söndag 18 mars 2012

Villavinst!

Då var Villa klar för SM final på studenternas i Uppsala,Grattis, grattis. Vi följde matchen med Semlan som är så duktig på att skriva. Annars har det varit skjutsning till träning och en lång hundpromenad som har varit det händelserika i dag. Ulf är magsjuk sedan i går men vi hoppas på en bättring i morgon. Fy bubblan vad äckligt att spy. Hoppas vi andra klarar oss. I morgon bär det av till Skövde badhus då barnen har studiedag. Ha det gött!

lördag 17 mars 2012

Affärdag!

Efter en mycket trevlig dag på Överby med mycket nya affärer och bra restaurang känner man sig ganska mör i kroppen. All beröm till Elvira och Cajsa som skötte sig exemplariskt. Skor, byxor, tröjor, scarf och andra saker som är nödvändiga för oss tjejer blev inhandlat. Tack snälla mamma för allt. Ser fram emot nästa tur längre fram i höst. Kvällen blir inte lång då jag redan är trött i ögat. Tjing!

fredag 16 mars 2012

Träd till parken!

I dag fick jag sällskap av Ulf på min dagliga hundpromenad. Vi gick en fin väg över kohagen och sedan ut på den vanliga vägen som är ett riktigt fint ställe. Se den speciella tallen som är som en svamp. Lunch på Mc och sedan en sväng till Lidens där vi strosade runt tills vi skulle hämta kidsen på skolan. Nu har vi bestämt två nya äppleträdsorter som vi ska ha i parken och ett fint Japanskt körsbärsträd som kommer bli så fint. Vi skulle lätt ha kunnat gått någon timma till och tittat på allt fint de har i växtväg. Har varit på Hemköp och köpt fin oxfilé med ett exlusivt Amaronevin till som vi ska spisa i kväll. Mums! Cajsa är och övernattar hos Ida och i morgon bär det av till Överby med tjejligan mamma, Veronica, Elvira och Cajsa. Ska bli kul att se vad affärerna har att erbjuda. Ha en trevlig kväll!

torsdag 15 mars 2012

Vardagsbestyr!

I dag har det varit en del vardagsbestyr som tvätt och strykning i största fokus. Känns som jag börjar komma i fas med det mesta just nu. Efter skolhämtning bar det av till Karvik för att byta glas i Cajsas glasögon som hon lyckats tappa och det resulterade i många, många repor. Nu hoppas vi att det ska vara ett år till eftersom vi har en olycksförsäkring som vi tog vid köpet. När vi ändå var på Skaragatan fick det bli ett besök på konditoribageriet som alltid lyckas med bakningen. Nu hoppas jag att det blir lika fint vårväder som vi hade i går så jag kan plantera lite påskblommor och gå härliga hundpromenader. Nej, nu väntar sängen på mig. God natt!

tisdag 13 mars 2012

Villa vann!

Färdig!

Nu är jag färdig med klippning av mitt första äppleträd. Känner mig ganska stolt att jag klarade det. Trädet är ganska högt och lite lurigt med balansen får jag erkänna. Nu är det bara att vänta och se om det överlever när blommningen kommer i gång. När barnen slutar skolan väntar badhuset/innebandy med Villamatch som avslut i kväll. Vad gör man inte för sina små älsklingar när det vill gå på match. Tjing!

måndag 12 mars 2012

Två fina fågelbo, redo att flytta in lilla fågel!

Vårpromenad och trädklippning!

Har inte skrivit på ett tag men nu är jag på banan igen. Det har varit allt från barnträningar, finbesök av mamma och pappa till en mycket fin auktion i lördags. Gud så kul det är att se vad allt går till och vad som säljs. Skulle kunna tänka mig att börja i den branschen kan jag säga. Jag fick köpt en fin fotogenlampa till kuvösen, en mangel, ett sidobord och lite andra porslins saker. Har varit ute och gått 5 km med hundarna och nu ska jag ut och klippa äppleträd som jag fått Ulfs förtroende med. Det är inte illa. Ha en skön måndag. Kram från mig!

söndag 4 mars 2012

Trädgård och Handboll!

Nu är slutet på en bra söndag med start av vasaloppet, lite trädgårdsarbete och handbollsträning. Barnen har varit ute och spelat fotboll under dagen och efter kvällsmaten var det ut igen. Jag fick tjata in dem när mörkret kom och hade jag inte ropat hade de säkerligen varit kvar än. Nu ska vi spisa lite kräftor som vi inte åt upp i går och i morgon åker jag sista gången till Daffes. Nu börjar livet med nya utmaningar. Håll tummarna för mig. God kväll!