söndag 31 oktober 2010

Framme!

Ja då var vi äntligen framme. Båtresan gick bra och barnen köpte naturligtvis leksaker och godis. Har precis ätit och ska nu gå ner och bada. Cajsa mår utmärkt och är nu redo för badlandskapet. Hotellet är fint men hotellrummet är ej nyrenoverat. Fortsättning följer


lördag 30 oktober 2010

Packat och klart!

Filmdag!

Nu har Cajsa precis ätit en Mc meny bestående av nuggets och hon är torligtvis på bättringsvägen. Vågar inte säga för mycket. Jag och Emil har varit i stan och köpt filmer så att hon får vila sig riktigt mycket. Än så länge har hon fått i sig en alvedonomgång. Nu ska vi packa väskorna inför vår lilla tripp.

Feber och trött!

I morse vaknade vi av att Cajsa sa att hon hade ont i huvudet och var trött. Jag tänkte först att hon nog var trött efter gästerna som var hemma i går. Ack vad jag hade fel, för när vi åt frukost fick Cajsa i sig ett bett av smörgåsen och sedan var det god natt i sängen med feber. Det är konstigt att när man nu har längtat så efter lite semester så slår ondskan till. Idag ska vi vara hemma och kurera lillagumman. I går blev annars en trevlig kväll med mat och mycket jaktprat. I går var jag hos Sohlberg och hämtade den fina höstkransen som de gjort ett hästjobb med. En årlig pumpa fick det också bli som barnen ska tillverka till en monsterlyckta. Ha en fortsatt trevlig dag!

torsdag 28 oktober 2010

Hektisk torsdag!

Ja då är det snart slut på denna lite lätt stressade dag. När jag slutade jobbet idag och skulle hämta barnen mötte jag Katarina som också hämtade barn. Vi morsade och jag sa att vi ses vid 18.30 i kväll. Det var bara det att jag då fick reda på att temaredovisningen började kl 17.00 till 18.30, det hade varit fint att komma när allt var slut kul, kul. Det var bara att slänga sig iväg hem och åter tillbaka till skolan. Jag kan bara säga att jag uppskattar kära rut för när jag kom hem var vårt hem skinande rent, hade aldrig hunnit själv.Barnen var förstås jätteduktiga med Emil som spelade upp drama och Cajsa som sjöng. Temat handlade om demokrati och de kunde verkligen sin sak. Nu sitter jag här och beundrar när en Ulf monterar upp sin fina älgtrofé. Nu åkte den näst sista tavlan ut ur rummet. Skölden som den fina älgtrofén sitter på är en ek som var planterad på Hindensrev av Ulfs farmors far Karl Boström år 1950. God kväll nu ska jag vila upp mig så jag orkar en sista dag på jobbet innan min lediga vecka börjar. Nu ser jag verkligen fram emot vårt besök på The Reef. God kväll!


onsdag 27 oktober 2010

Dafgårds Goda!

I kväll har mina kära föräldrar varit här med kinamat och en blandning av Dafgårds nyheter. Tack så jätte mycket! Favoriten i kväll var pannkaka med hallonsylt. Köksplatserna var fulla och en gäst var Agnes som i kväll har haft uppvisning med dans för Herman. Bakning av kaka fick det bli inför gäster som kommer på fredag kväll. Jag jobbar på fredag och det blir lite tajt om tid annars. Det är tur att jag är så bra på att planera. God kväll!


måndag 25 oktober 2010

Kvällsläsning!

Då var den goda måndagen snart slut. Idag har jag varit på Karvik och hämtat mina fina brillor som nästan är identiska med de jag hade innan. Modell något större utan krusiduller på sidan. Glasögon är nästan som ett smycke, det är kul att förnya sig lite och täcka alla skavanker i ansiktet. I kväll är det Cajsas första kväll där hon läser en serietidning med alla pratbubblor. Man får berömma när de själva vill och inte en annan som tjatar hela tiden. God natt!


söndag 24 oktober 2010

Skridskodax!

Idag åkte skrillorna fram från hyllan. Dax att prova så allt passar innan barnen ska åka med skolan. Skridskorna passade så i år slipper vi den utgiften. Får erkänna att barnen åkt bättre än stapplig jag. Har aldrig gillat skridskor men barnen var överförtjusta när jag kom med idén. En sväng till Mc fick det bli och sedan åkte vi hem och mös i värmen. Hu vilket ruskväder det är idag. Hoppas att det blir bättre under veckan.



Kvällen på Hultet!

Det blev en lyckad kväll på Hultet i går med god mat och visning av det snar färdiga badrummet som kommer att bli fint när det blir klart. Kvällens medelpungt var "förstås" lilla Elvira som utvecklats en massa sedan vi sågs sist. Assi blev nog lite trött på oss när vi gullade för mycket med den lilla. Tack Veronica och Benny, detta får vi göra oftare. Ha en trevlig förmiddag!




fredag 22 oktober 2010

Kaffe och Cajsas fina kaka!


En fin kväll med lite av varje!

Då var det helg igen. Bara en vecka kvar till vi pyser till The Reef, härligt. Idag åkte vinterdäcken på eftersom halkan varje år kommer som en chock fast de varnat på smhi. Har precis avslutat en fin kvällsmat med en förätt som bestod av råraka med löjrom och hummer med vitt vin till huvudrätt Gott gott! Desserten står Cajsa Djerf för som blir en fin chokladkaka. Herman har njutit hela kvällen då han och Walle varit en tid under värmelampan i hundgården. Goda köttbullar och skinka fick bli Hermans kvällsmat.
Trevlig kväll från oss alla till er alla!



måndag 18 oktober 2010

Bastubad!

Idag efter skolan åkte vi direkt till B-huset för att simma och basta. Det var riktigt skönt att gå in till värmen när det var sånt rusk ute. Jag simmade mina 1000 m och barnen hoppade trampolin för fulla muggar. När jag var färdig gick jag in i den härliga bastun och lämnad för första gången barnen själva för att leka. Träffade en annan förälder när jag kom ut som sa att hon hade lämnat hennes barn själva för länge sedan. Tänk vilken hönsmamma man ändå är. Någon gång ska "väll" vara den första. Kvällens fortsättning gick som vanligt i läxornas tecken med extra fokus på Fronters informationsida där barnen sälva ska söka informationen om vad som händer och sker under skolveckan. Utvecklingen går framåt, annat var det när vi var i den åldern då var det hederliga penna och papper som gällde. God kväll i stugan!

söndag 17 oktober 2010

Älgjakt med lycklig utgång!

Idag var en spännande dag för Emil som fick följa med på sin först älgjakt. Grattis till min älskling som sköt den fina älgen. När Emil kom hem var han nöjd och berättade i detalj hur allt hade gått till. Nu blir det mycket att tänka på under natten och försöka smälta detta tills i morgon. Det är konstigt att när lill Djerf är med blir det alltid utdelning. Förutom denna stora händelse blev det lite påtande i trädgården och promenad i solskenet. Tänk vad helgen går fort när man har roligt. God natt!

Emil och Erik visar sina kunskaper i hemkunskap!

lördag 16 oktober 2010

Tänk vilken tur vi har som får bo så här fint!

Fin utsikt!

Jag och Ulf har idag varit en sväng på Butiken på landet och åkte då över högkullen där vi stannade och beskådade den fina utsikten. Man får passa på att njuta av det härliga vädret innan ovädren drar igång. Cajsa har åkt till Hultet och Emil har kompisen Erik som nattgäst. Nu får det nog bli en promenad med Walle och Herman. Hej svejs!


fredag 15 oktober 2010

Härlig, solig, höstfredag!

Då var en helt underbar fredag snart till ända. Sovmorgon blev det inte för barnen skjutsades till skolan, men en vila efter middagen hos Ann-Sofie fick det bli istället. Tack snälla för den goda kycklingen som gjorde min mage något återställd efter lökchocken i går. Det var en glad Cajsa som åkte på kalas till råda i kväll. Hon gjorde iordning sig i nästan 1h innan med smycken och parfym. Idag har vi tagit hand om älgkött och kokat soppkött. Det får nog bli en älggryta till kvällen i morgon. Agnessa var med och lärde sig allt om älgkött som hon vill att mamma ska laga till. God kväll!


torsdag 14 oktober 2010

Egentid!

Idag har Ulf landat i Skalunda och barnen samt jag tycker om när allt blir till de normala igen. Cajsa och Emil har frågat mycket när han kommer hem och vem vet om något år är kanske även lill Djerf med. I kväll är det symöte hos Anna, kul att träffas alla igen. I morgon blir det lite sovmorgon eftersom jag är LEDIG hela dagen. God kväll i stugan!

söndag 10 oktober 2010

Lampan blev fin!

Mormor och morfar på besök!

Idag har mor och far varit på besök och med sig hade de en god köttgrotta som vi spisade. Emil och Cajsa blev glada när de hade med sig världens största kinderägg som de glatt smakade på. Idag har Ulf åkt till Bengtsfors eftersom älgjakten börjar i morgon. Då var man gräsänkling igen då. Tur att man har en svärmor som ställer upp så mycket med skjuts till skola osv. Nu ska jag laga pannkakor till kvällsmat och sedan får det bli premiär för friskis och svettis med ett yogapass. Hoppas nu bara att ryggen håller. Behöver träna upp min mage för att stärka där bak. Trevlig kväll!

lördag 9 oktober 2010

Påväg till Apelås!

Cajsas först jakt på rådjur!

En trevlig jakt fick det bli på förmiddagen. Min och Cajsas första riktiga rådjursjakt. Förstår nu varför Ulf gillar jakt. När det är skönt höstväder och träden skiftar i alla vackra färger så vill man inte gå in. Herman var duktig och fick upp två rådjur som vi fick lyssna på med spända öron. Ulf sköt tidigare på morgonen en killing och en pinnbock för Walle. Nu får det bli en god fläskfilégrryta till middag och lite vila eftersom vi ska på oktoberfest ikväll. God middag!


torsdag 7 oktober 2010

Fin höstdag!

Dagen blev tillslut en fin höstdag. Jag fick idag sällskap på min promenad av Cajsa som ville cykla med 5:an. När vi kom till kyrkan tyckte Cajsa att vi skulle hälsa på Åke och tur var det för vad är inte finare än en kyrkogård med fina blommor och solsken. Det är konstigt att man inte går på kyrkogårdar oftare än vad man gör. Trevlig kväll!


måndag 4 oktober 2010

Måndag igen!

Då var äntligen måndagen snart slut. Tänk om det fick var helg varje dag vad lycklig jag skulle var då. Idag var snälla Ylva och hämtade barnen från skolan, då jag kunde passa på att handla och åka med glasögonen till karvik som jag nu har beställt. Det fick bli ett par då jag inte hittade några andra som jag trivdes med. Nu får det bli lite sen halv åtta hos mig. God kväll!

söndag 3 oktober 2010

Trevlig helg!

Då var det redan slut på den härliga helgen. Känner mig faktiskt ganska utvilad. Tack Ann-Sofie och Sture för trevligt sällskap. När vi åkte hem från kusten svängde vi in till Butiken på Landet och inhandlade min fina hatt och en hösthalsduk. Det börjar bli lite tantvarning på mig känner jag. Hittade även årets modell av Barbour oljerock som jag blev mycket fäst vid. Tyvärr fanns den ej i min storlek men de ska se om de kunde ta hem en hoppas, hoppas. Kvällen börjar gå mot sitt slut och nu ska jag lägga mig med NLT och njuta av mitt nystädade hus. Tänk vad bra det är med rut för då kan man göra sådant som man tycker om. God kväll!

lördag 2 oktober 2010

Finalen!

Hummerpremiär!

Idag har vi varit i Kungshamn och spisat en god skaldjurssoppa. Sedan fick det bli ett besök på Nord 58 där jag hittade en fin kjol att ha i höst. Cajsa och Emil besökte sin favoritaffär med siktet inställt på leksaker. Under eftermiddagen kom Filip och då blev det brännboll i parken blandat med andra aktiviteter. Nu kom min fina Svärmor och serverade en kall god Gin och tonic, "man får tacke". Nu ser jag fram emot den fina hummern som skall spisas senare i kväll. Cajsa har kräftor och Emil som ej tycker om skaldjur äter nuggets. Trevlig kväll från oss på västkusten!

fredag 1 oktober 2010

Det stora hummerkoket!


Min älsklingskock!

God mat och B-hus!

Idag har vi varit i Hunnebostrand och ätit lunch på Bella Gästis som serverade en god skaldjursgryta. Vi tjejer åkte till heminredningsbutk där jag köpte en lampfot och badrumsmatta. Killarna var på Smögens Marin och tittade på båtar. Efter det blev det innhandling av mat för kvällen som består av ripa med kokt potatis. Kvällens kock är Ulf Djerf. Innan vi var tillbaka i huset fick det bli barnens favorit som är B-huset. Återkommer med mer bilder under kvällen. Trevlig kväll på er alla!