måndag 31 oktober 2011

Pumpalycktan på sin plats!

Då var det höstlov för kidsen och även för mig. Skönt för dem att få sova ut, det behöver de verkligen. I dag har jag varit på min sköna masage som är höjdpunkten i månaden. 50 sköna minuter, härligt. Resten av dagen gick åt att tillverka pumpalyktan och målning runt foder vid dörren. I morgon är det absolut den sista strykningen. I kväll fick jag syn på varför Herman varit låg och dämpad sedan jakten i lördags. I mellan klorna och trampdynan är ett äckligt sår som han antagligen ligger och slickar på hela tiden. Skulle vara bra att ha en tratt och sätta på huvudet eller en salva att stryka på. Vi får se i morgon hur det ser ut. Stackars ralabalabo. Tjing!



lördag 29 oktober 2011

Jaktdag!

Efter en trevlig kväll i går bar det av till hemmaskogen i morse. Skönt väder men inte helt optimalt för jakt. Första drevet var Herman och han skötte sig exemplariskt. Jag och Ulf stod på viltåkern vid granen som resulterade i ett rådjur. Min puls var i topp och den gick rakt på oss. Herman fortsatte vidare för detta var inte drevdjuret, men det gick åt fel håll. Mys med grill vid elden smakade bra efter att ha gått ca 6 km tror jag. Nästa drev blev Walle som trasslade vid oss till en början men fick upp ett rådjur som sedan gick över vägen. Walle hängde på och inte lång efter kom en bil där jag kopplade honom senare. Vägen är farlig och det körs alldeles för fort i skogen. Respektlöst när man ser jägare komma och gå med hund utan att sakta ner. Urs och fy. Nu ska jag vila mig lite innan det är dax för middag hos Anders och Malin.
Ha en fortsatt trevlig eftermiddag!

fredag 28 oktober 2011

Start på långhelgen!

I går var det en hektisk dag med gäster och matlagning på kvällen. När man planerar så är det inte så mycket men när all disk och städning efter blir det en hel del. Men i kväll är det vår tur att gå bort och det ska bli så skönt. Först ska jag skjutsa Cajsa på reflexspaning. Emil är hos kompis och sedan första innebandyträningen. Köpte nya glasögon i går så det är bäst han fortsätter. De stora liven ska sedan övernatta hos mamma och pappa med skövde badhus i morgon. Vi andra åker ut och jagar, vad annars.
Trevlig kväll!

onsdag 26 oktober 2011

Dörr på plats!

I dag när vi kom hem spred sig en god känsla i kroppen. Dörren var äntligen på plats. Nu ska Christer sätta foder och snickra list med trappsteg i morgon, som kommer bli så bra. Sedan är det bara att städa av och in med folket. Nu ska här fejas och fixas i morgon så vi kan äta middagen på kvällen. Tjingeling!

tisdag 25 oktober 2011

Bandypremiär i arenan!

I kväll var det bandypremiär för Villa mot Sandvken och vi var bjudna till Restaurang Villa innan match med lite gott att äta. Halsduk och försnack med tränare gjorde mig lite mer insatt i matchen, fick jag för mig. Men det ville sig inte för laget som förlorade till slut. Har alltid tyckt att Villaspelare är så gamla men nu ligger snittåldern säkert runt 18 år. Kan det vara jag som blir äldre tro. God natt!


söndag 23 oktober 2011

Finbesök i skogen

Åter en fin jaktdag i skogen med Herman som drev en killing och Walle kom på sitt andra försök. Bra jobbat. Emil fick dagens bästa pass men ack ingen bössa än. Finbesök i skogen av svärmor med svampkorgen under armen som fick höra sin hund driva fin, fint. Nu väntar en vecka av lite av varje och till torsdag kommer norrlänningarna på besök och åter igen lite jakt. Vem vet jag kanske är med. Trevlig kväll!

lördag 22 oktober 2011

Fin jakt med ståndskall!

Då var jakten färdig och jag har upplevt mitt första ståndskall på älg. Mycket spännande måste jag säga. Hunden Carma som var en svensk/vit älghund skötte detta galant med Fredrik i hälarna. Efter ett tag gick det över till grannmarken och vi begav oss till den mysiga elden. Nästa på tur var gråhunden Wilda som fick upp gris fort där den gjorde utfall mot hund, hörde vi på radion. Det är verkligen inte några djur att leka med precis. Ett knakande bakom vårt pass hörde vi som jag är säker på var gris. Till sist provade vi med hunden Sally och vi fick ett riktigt rådjurspass där min kära/duktiga man sköt ett smaldjur. Detta är min hitills än så länge mest sännande jakt. Nu blir det att vila innan kalaset i kväll. Det känns att man andats in mycket frisk luft som blir en härlig och god trötthetskänsla.
God kväll!

fredag 21 oktober 2011

Kläder för en jaktdag!

Har varit en sväng på Kjells vapen och inhandlat lite smått och gott inför morgondagens jakt. Man måste ha bra varma kläder och yllesockor när det drar kallt i skogen. Vad passar då inte bättre än märket Chevalier. Mamma och pappa kommer en sväng i morgon och tar med sig barnen på lunch och kanske något mer, vem vet. I kväll blir det skaldjur och fredagsmys.
Trevlig kväll!

söndag 16 oktober 2011

Trädgårdsdag!

Sköna söndag är nu snart till ända och lite arbete kallar i morgon. Dagen har varit bra med lite trädgårdsarbete inför vintern. Vår fina park börjar nu ta form och jag ser fram emot att sköta om den. Till våren blir det nog fler äppleträd och en bänk vore fin att sitta på också. Det är härligt att jobba i trädgården när vädret är bra och samtidigt en genomkörare för kroppen. En sväng med Cajsa till handbollen fick det bli och sedan är det förberedelse inför skolan i morgon som gäller. God kväll i stugan!

lördag 15 oktober 2011

Ny fin matta på terassen!

I dag har det varit en fin dag med sol och blåst. Morgonpromenad och sedan bar det av till auktion. Den sedvanliga lunchkorven och en fin matta till terassen blev det. Nu blir det skönt för fossingarna. Måste bara säga att jag är så stolt över min lilla tejej och kompisen som lagade lunch alldeles själva. Nötkött i micro och makaroner fick det bli. Cajsa var mäkta stolt när jag ringde och hörde hur allt gick. Tänk vad skönt när de klarar sig själva. Emil och Ulf var på jakt vid furubacken men fick som i går se ekorre och någon fågel. Men vad gör väl det när vädret är på topp. Min kära man fick sin jaktupplevelse i morse då han fällde en kalv i hemmaskogen. Grattis, grattis! Ha en trevlig kväll!

fredag 14 oktober 2011

Återigen en fin jaktdag!

I dag började morgonen med att jag och Ulf åkte till Skara på jakt vid Furubacken. Fint väder och spännande upptag från lilla Sally som var så duktig. Mysig grillning vid lillstugan och mycket frisk luft bjöds det på under dagen. En ekorre och en dommherre var djuren jag fick se. Inte illa va? Det viktigaste med jakt är gemenskapen, fikapausen, och en tro på att det ska komma en älg,rådjur, vildsvin när man ställer sig på ett pass. Tack för en fin jakt på furubacken! I morgon åker Emil med istället för mig eftersom jag lovat Cajsa att vara med kompis. Till kvällen bjöds det på löjromstoast och älgfilé som smälte gott i munnen. Här kommer lite sköna bilder från i dag! Hej svejs!

söndag 9 oktober 2011

Fin jaktdag!

Tänk att vi alla kunde gå ut och släppa Herman i skogen. Fint höstväder och skog. Cajsa som blev hundförare och Emil skötte pejlen. När Cajsa släppt fick han direkt upp ett drev och for iväg i ilfart. Efter en stund gick han ur skogen och sprang efter något som vi tror var en räv. Vi tappade kontakten och Cajsa ledsnade lite tills vi såg att han efter några km vände emot skogen igen. Då fick alla upp intresset igen och slutligen kom han på vår vissling. Skönt att inte behöva hämta honom med bilen. Lunchen idag bestod av grillad vildsvin som var riktigt mör och fin. Det är inte sista gången vi äter detta. Nu har jag fått blodad tand och ska vara med på jakt till Furubacken på fredag, de ni.
Ha en härlig höstdag!

torsdag 6 oktober 2011

Mätta och belåtna!

Nu är vi mätta efter en god kvällsmat med kinamat. Tack för att ni kom mamma och pappa. Fina kläder som en tuff skinnpaj till Emil och mysig tröja till Cajsa. Synd bara om stackars mammas nacke som vi hoppas snart går över. Det blir nog att köpa den där hjälmen med stödkrage i alla fall. I kväll har Wallelalle varit inne en sväng och gissa vem som blev glad för det. Cajsa hade som förslag att han skulle natta över. Men nu är alla på rätt plats och sussar förhoppningsvis. God natt!

Tandborstning!

Hermans nya tandborste och tandkräm som inte var populär. Han ville inte öppna munnen och jag blev biten i fingret som nu ömmar rejält. Det blir att fortsätta träna helt enkelt. Snart kommer mamma och pappa med kinamat som ska smaka riktigt gott. God kväll!