tisdag 30 november 2010

Emil tackar!

Emil tackar och bugar för hjälpen med datorn. Fingrarna skrev så det glödde till kl nio för att i morgon läsa upp julkalenderuppsattsen för klassen. Bättre sent än aldrig. Cajsa är sjuk och i morgon ska jag vara hemma med henne. Vi får vila och titta på julkalendern. Nu får det bli ett avsnitt av halv åtta!
Godnatt och sov så sött!

måndag 29 november 2010

Emils bussfärd i staden!

Då var äntligen den tråkiga måndagen över och man kan börja se fram emot helgen något. Idag när jag skulle åka från jobbet så ringde Emil och frågde om han fick åka med Erik som skulle åka buss från skolan. Det fick han förståss då jag och Cajsa kunde passa på och göra lite julärenden. Det vara bara att när vi kom till torget ringde Emil och sa att de blev avsläppta på resecentrat för att det inte fanns pengar på busskortet. Tur att det finns mobiler så man kan ringa. Jag blev ganska ilsken eftersom jag tycker att en busschafför kunde se ungerfär barnens ålder och väntat till de laddade kortet med pengar som de hade med sig, som tog ungefär
 3 minuter. Urs och fy för den som körde bussen. Cajsa somnade vid sjutiden utan mat i magen och med en liten tjej som mådde illa. Hoppas att allt är bra till i morgonvitti. Nu ska jag se på halv åtta hos mig om jag inte slocknar.

söndag 28 november 2010

Min favorit farmors syltkakor inköpta idag!

Bocken tänd igen!

1:a advent!

Har idag varit i filsbäck och spisat lutfisk till lunch gott, gott. Sedan bar det av med mor till staden för att gå på julskyltningen som blev lite frusen. Fika på Garströms och en smarrig bananbakelse med kaffe värmde fint i magen. Förra året var vi i Skara och tittade på tomteparaden och jag hoppas att traditionen mor och dotter vid 1:a advent fortsätter. Tack för allt mamma. Det blev narturligt vis lite shopping och jag köpte mig mina efterlängtade längdskidor. Har pratat några år om att det vore kul med längdåkning istället för att gå ut och gå när det är isgata. Cajsa och Emil inhandlade också ett par skidor som vi nu ska prova i rådabackarna när jag blir lite bättre från förkylningen. Ser fram emot lite Gunde Svanåkning skynda, skynda. Vem vet nästa år kanske jag anmäler mig till Vasaloppet som jag också har talat en del om. Trevlig 1:a advent!

lördag 27 november 2010

Waldemar sitter fin vovve för att nu smaka julskinkan!

Barnen utflugna!

Idag känner jag mig  bättre eftersom jag var i sängen hela dagen i går. Har fått i mig hostmedicin som dämpar något. Ulf och Emil gick upp tidigt i morse för att jaga med drevkedja och resultatet blev en hare samt en bock och killing. I eftermiddag gick Cajsa till kusinvitamin för att tillbringa kvällen och natten. Emil väntar nu på att mormor och morfar snart ska komma och hämta gossen som också ska sova över. Jag och Ulf ska bara softa i soffan samt andas lungn och ro luft. Trevlig kväll!

fredag 26 november 2010

Sjukstugan!

Ja då var man sängliggande med en rejäl förkylning. Hoppas att Ulf kommer med tidningen så jag kan få läsa lite. Skulle gärna vilja gå ut själv men tyar inte för kroppen känns som bly. Urs och fy vad detta är tråkigt när jag hade sett fram emot helgen. Hej från sängen!

torsdag 25 november 2010

Ont i halsen!

I dag har vi varit på utvecklingsamtal med Cajsa som skötte sig fint. Hon har utvecklats mycket sedan vi var där sist och det går i rätt riktning. Kvällen startade med en ökad förkyldning som sakta krupit fram med dålig röst och ont i halsen, inte bra alls. Nu ligger jag nerbäddad i sängen och kommer göra
den fortsatta kvällen. Hej från sjukstugan!

måndag 22 november 2010

Seg Måndag!

Idag har det varit en riktig seg måndag och jag trodde inte det var sant när klockan ringde i morse när det var dags att stiga upp. Lyckos de som är morgonpigga. Det blev visst lite nattsudd i går när U anlände hem från resan. Ja ikväll får det bli tidig läggdags så man orkar vidare i vardagen. I dag har jag varit på Hjertberg igen och kompliterat. Jag har visst fallit ifrån det där med planering av veckomatsedeln märker jag. I kväll har vi provsmakt årets första glögg som bestod av den hederliga Blossa, gott gott! God kväll

söndag 21 november 2010

Resultatet!

Då var den årliga bocktillverkningen avslutad med mamma och pappa som varit här med god mat. Det är alltid lika kul när bocken kommer fram för då är det snart jul. I år var vi i pannrummet där det var riktigt varmt och skönt till skillnad från förra året. I kväll kommer Ulf hem från tjeckien och det ska blir kul att träffa den stolte jägaren. Nu ska jag och Cajsa mysa med var sin kopp te eftersom hon inte känner sig så kry. Hoppas att det går över tills i morgon. God kväll!




Förberedelse inför bockpremiären!




fredag 19 november 2010

Fina barn!


Maskerad

I kväll är barnen iväg på maskerad på skolan och gissa om de var upp i varv när de skulle åka. Vi hade planerat att åka till maskeradaffären efter skolan för att inhandla klädsel inför kvällen. Det var bara att det var sängt och öppnar åter lördag. Det var bara att leta vidar på lekia vid framnäs. Där hittade Emil en coboyhatt och blev nöjd med det. Cajsa däremot ville inte längre vara en turtels för det hade hon varit förut kom hon på idag Roligt! Barnen åkte till kompisar kl 18.00 för att ladda inför discot kl 20.00 och jag for en sväng till Hjertberg för att handla. Skönta att ha lite fredagsmys en kväll i affären. När jag kom hem blev det tillslut tv som Sture fick hjälpa mig med. Nu när inte kaaaaaara är hemma så blir det lite komplicerat med alla kontroller. God kväll!

torsdag 18 november 2010

Robinsson!

Nu sitter jag och barnen bänkande framför Robinsson och hejar på lag kalis. Det blir att man längtar till varmare breddgrader när man ser programmet. I kväll har vi varit och ätit kvällsmat hos Ann-Sofie och Sture och jag får tacka för det goda! God kväll!

onsdag 17 november 2010

Läxläsning!

Idag har jag varit och fixat med julkort och lite handling på Hjertberg. I år känns det som jag inte är i sista minuten med julhälsningarna som jag varit alla andra år. När vi kom hem fick det bli fokus på läxläsning och annan packning för skolan.  I kväll ringde Ulf som kommit fram till tjeckien och nu inkvarterat sig på hotellet. Resan gick bra och nu vänta jakt med start kl 06.00 i morgon. God kväll

Cajsa syr kläder till sin lilla nalle!

tisdag 16 november 2010

B-hus

Ja då var veckans badhusvistelse avklard. Det är lika skönt varje gång man kommer in i den varma bastun och är lite småtrött efter simmningen. Idag har vi varit på utvecklingssamtal med storgossen som själv berättade för oss hur det gick i skolan och att han nått alla målen. När jag gick i skolan var det kvartsamtal och läraren samt föräldrarna pratade över huvudet på barnen. Tur att det går framåt. I kväll berättade Cajsa att det är maskerad disco på fredag. Det är niorna på Broholm som anordnar för klass 3 till 5. Cajsa har dräkt men Emil vill nu spendera lite på en maskeraddräkt inför kvällen. Jag hade som förslag att han skulle ta Ulfs gamla lederhosen men de var inte så populärt. Nu ska jag se på halv åtta hos mig! God natt!

lördag 13 november 2010

Regniga och dimmiga lördag!

I dag har vi varit en sväng i stan och Emil fick äntligen utnyttjat sitt presentkort på On off som han fick i födelsedagspresent. Draktränaren till barnen och den nya Bäckfilmen fick det bli för oss vuxna. Vi var även iväg till Kjells vapen för att inhandla en jacka till Emil då vi blev överaskade med att det hade stängt för
20 minuter sedan Roligt! På hemvägen fick det bli handling på Hjärtberg och lunch på läckögrillen. Cajsa har varit med kusin på skriskobanan i stan och var mycket nöjd när hon slapp vara med på vår lilla tripp. Tack Ylva och Agnes för att Cajsa fick vara med. I kväll blir det tackofest. God kväll!

fredag 12 november 2010

Fredagsmys och äntligen helg!

Då var den underbara fredagn här och lungnet infinner sig. Har varit ute en sväng med Herman och Walle som hoppade så glatt i den kvarvarande blötsnön. Nu är det verkligen mörkt när man kommer hem urs och fy vilken månad november är. Det blir bättre när december kommer då julen snart är här. I kväll blir det lungt med lite fredagslövbiff och bakpotatis som var länge sedan jag gjorde. Ha en trevlig kväll och krama varandra i vintermörkret!

torsdag 11 november 2010

Badhus med inslag av bastu!

I dag har vi varit på badhuset och jag har som vanligt simmat mina 1000 m. När det var klart bastade jag och barnen badade själva. När vi lämnade badhuset var vi skönt trötta och då fick det bli pizza samt Mc mat. När vi kom hem spred det sig en härlig känsla inom mej eftersom lilla rut har varit framme, tack än en gång för ett strålande resultat. Nu blickar jag framåt och längtar till helgen då man får lite ledig tid. God kväll!

måndag 8 november 2010

Tandlossning!

Emils stora tand har äntligen lossnat. Den här tanden var så stor och då var Emils komentar att den är värd dubbelt så mycket som de andra. Får se vad lilla tandfen kommer med hi,hi.


söndag 7 november 2010

Plikterna kallar!

Idag började söndagen med en härlig morgonpromenad med Herman i solen och sedan bar det av för att hämta Cajsa som varit på övernattningskalas hos Jaqueline på Filsbäcksgården. Annars har dagen varit rätt lungn och skön med lite pyssel här och där. Jag får erkänna att jag har lite ångest för att börja arbeta i morgon. Skulle lätt kunna vara ledig ledig en vecka till. Nej nu får jag sluta att drömma och blicka framåt till nästa semester. God kväll i stugan!

lördag 6 november 2010

Vilken bra idé jag kom på!

Auktionsfynden putsade och klara!


Grattis Emil 11 år!

Morgonen började med frukost på sängen och en fin trio var det som tågade in sjungande. Emil var redan vaken "förståss". När vi tog ton och började sjunga kom det en nyfiken hund upp som ville vara med och gratta på den stora dagen. Tänk vad åren går nu är han snart tonåring hjälp! Flaggan var uppe och Emil njuter nu när han får all uppmärksamhet.




fredag 5 november 2010

Emils kalas!

Då var födelsedagskalaset avklarat och Emil är mycket nöjd med alla slantar och presenter han fick!
I morgon ska Emil och Ulf åka på shoppintur till stan och då kan det bli precis vad som helst. Kvällen gick fort och mat samt tårta stog på menyn. Lilla Elvira höll lådan in i det sista innan alla begav sig hemåt. I morgon fyller Emil år och då blir det frukost på sängen. Hurrrra!




Kalasfin!

Vilken fin dag det har varit idag med sol och sovmorgon. Idag har vi varit i stan och handlat de sista inför kalaset i kväll och Emil har friserat sig. En sväng till Söderströms fick det bli då Emil givetvis önskade sig sin  favotårta (gissa vad det kan vara ). Jag hade som förslag att vi kunde göra en cheesekake som jag inte har gjort på länge men "icke sa nicke" det gick inte. Nu förbereder jag det sista och Cajsa hjälper till med att spela julmusik i köket. I kväll har hon bestämt kläder själv och då blev det sommarstrassen. Ja, det är nu man märker hur stor hon är. Det är ändå tura att det är jag som fortfarande håller i trådarna när det gäller att köpa in kläder. God eftermiddag!

                                              Fina fasaner som jag såg 4 st idag!



torsdag 4 november 2010

Inte långt kvar!

Idag har vi förberett och fixat inför Emils födelsedagskalas. Tur att jag är hemma annars vet jag inte hur det hade gått, förmodligen fått leja någon cateringfirma. Till middagsgäst hade vi svärfar som sedan åkte med Emil och plockade fint tall och granris. Tack snälla för hjälpen. Bäst att vara ute i god tid för det är ju bara
3 veckor kvar till 1:a advent. God kväll!


onsdag 3 november 2010

En bra dag!

Idag har vi haft sovmorgon och ingen kände för att gå upp när vi hörde de smattrande ljudet på fönsterbläcket. Jag känner mig inte trött alls när jag får sova ut lite. Jag som är så morgontrött.Tänk att få ha det så alltid. Emil har tillbringat dagen hos kompisen Erik och Cajsa har varit med mig hela dagen för att ta det lungt eftersom hon är lite förkyld än. Hoppas hon kryar på sig till alla kalas i helgen. Vi har tillverkat en pumpalyckta och spelat disneyspel. Lite tvätt fick det också bli eftersom det lätt bildas en hög annars. En promenad i blåsten med Herman och Waldemar fick det bli som naturligtvis blev glada när jag kom. Tjing!