måndag 31 januari 2011

Måndagsbestyr!

I dag har måndagen fart fram med en dundrande fart från morgon till kväll. Har inte gjort något speciellt förutom att jag lyssnat på barnens önskemål att steka fläsk till kvällsmat som jag inte vet när jag gjorde senast. Kan bara säga att jag har bränflåsor i ansikte och någon ansiktsmask behöver jag ej lägga i kväll för den "la" sig självt under stekningen. Får instämma med Emil att det var en riktig god kvällsmat idag. Läxläsning med Cajsa blev avslut innan lungnet framför surf på resor blev ett faktum. I morgon ska jag på Mary Kay hos Annika som ska bli riktigt roligt. Ha det!

lördag 29 januari 2011

Finbesök!

Idag har vi haft finbesök av mina kära föräldrar som hade med sig vildsvin som jag aldrig smakat tidigare. Riktigt gott med en likhet av nötkött enligt mig. Semla till kaffet och lite surfande på resor fick det bli eftersom vi ska åka med mamma och pappa till Spanien. Kan inte låta bli att skriva detta för mamsen och pappsen ska FLYGA stort plan för första gången och vi ska alla åka med och se denna trevlig tillställnig. Jag hoppas vi får ett minne för livet. Nu har jag precis gjort min första Crém brulee som vi ska äta till efterätt i kväll. Känner att jag är på gång med att prova olika desserter. Ha en trevlig kväll!





onsdag 26 januari 2011

B - hus!

I dag har jag avklarat simningen för denna vecka och det kändes riktigt skönt efteråt. Man känner sig avslappnad i kroppen och kan med gott samvete åka till Drömstans pizzeria efter badet. Kvällen gick som i går i läxförhörens tecken. Cajsa har fått sin första engelskaläxa som hon var mycket stolt över och Emil har engelskaprov i morgon som han övat tappert på under veckan. Nu ska jag läsa NLT som jag ej fick i morse. Fy skäms posten. God natt!

tisdag 25 januari 2011

Inte hänt så mycket!

I dag har det inte hänt så mycket förutom att jag masa mig ut på en hundpromenad i mörkret. Tråkigt att gå när mörkret lagt sig. Skulle helst vilja gå en morgonpromenad istället. Ja, ja jag fick i alla fall i mig det dagliga syret som så väl behövs i dessa tider. Under kvällen blev det lite förhör av läxor och en hel del surfande på resor, vad annars. Det lutar åt detta fina ställe som ni kan fundera på vart det ligger. Ha det!


måndag 24 januari 2011

Ljusare tider!

I dag har jag varit riktigt pigg och glad efter att måndagen nu är avklarad. Undra om det gjorde susen med träningen i går kanske. Hämtade barnen på skolan och sedan bar det av på en promenad med ljus hela rundan. Barnen premiäråkte skridskor på dammen för första gången i vinter. Isen var sådär bra men runt om och i mitten var ok. Jag fick allt ta mig en tur själv för att känna på underlaget. Kvällen har jag ängnat med att höra på ljuv blockflöjtsmusik så att öronen känner att de behöver vila resten av kvällen. Vad gör man inte för det lilla livet när hon vill spela sin musikläxa Roligt! Andra läxor och prov står på tapeten resten av veckan så det blir att förhöra de närmaste dagarna. God kväll!

söndag 23 januari 2011

Solig dag med fokus på träning!

Idag har det varit en härlig Söndag med sol då jag inte ville gå in efter hundpromenaden i förmiddags. Det var första gången för i år jag vaknade av fåglar som kvittrade så fint utanför fönstret. Kan det vara så att våren närmar sig tro. Hoppas!! Barnen har haft en lekdag och jag har inte uträttat något mer än att jag kom iväg på mitt första träningspass på Friskis som kändes riktigt skönt efteråt. Det var "fullspäckat" med folk då det märks verkligen att alla tar träningen på allvar lite mer än förut. Ska försöka att komma iväg lite oftare för det är riktigt roligt. Nu väntar en vecka med jobb och nedräkningen till nästa helg kan börja. God kväll!



torsdag 20 januari 2011

Det närmar sig helgen!

Skönt att det är snart är helg och man får sova ut lite förhoppningsvis. Det är inte roligt att vara morgontrött kan jag säga, men vem vet det sägs att ju äldre man blir vaknar man tidigare och tidigare och kan inte sova och ändå känner man sig utvilad. Jag längtar till den dagen då jag får känna en sådan känsla. Känner mig konstant trött och ändå lägger jag mig i tid. Barnen är förkylda så jag kanske har något i kroppen som är på väg att bryta ut. Tur att de undebara städet har varit här idag alltså kära "Rut" som Cajsa undrade om de som kom hetter Rut. Ja det är inte lätt eftersom vi aldrig pratat namn utan ett annat konstigt språk. I går hade Cajsa nämligen gjort en teckning där det stog till Rut. Hi, hi. Då var det dax att förklara.

 Har precis sett på mitt och Cajsas "favvoprogram" på tv 4 play där det gjorde en "smarrig" äggtoddy till efterätt. Har aldrig smakat på detta så jag funderar på att ge mig på detta i morgon kväll.
Nu ska jag läsa min nya Se och hör för veckan och se vad det står för skvaller den här gången. God natt!

tisdag 18 januari 2011

Efter förlusten!

Nu har jag hämtat hem Emil som var värd en kebab efter allt slit på radion. Den fina brickan för bra kämpat var han mycket stolt över. Nu när de inte gick vidare så kan man söka till revanschen som deras lärare redan gjort. Nu tror de i alla fall att det finns en liten chans. Ja, ja men det var ju nu det gällde, "attans". Tur att barnen inte får veta vad jag skrek till inombords när de var slut, jag är en sådan tävlingsmänniska men nu har det gått över som tur är.  De sägs att de som vann förra året åkte ur och sedan kom tillbaka och vann.  Ja själva grejen är att de har kul som vi föräldrar och lärare upprepar ett flertal gånger på ett år och bara själva upplevelsen att komma till radion. Ha det!


Bra kämpat Broholm ni var ju bara bäst, huvudsaken är att man har kul!

Lite bilder från Skövde!


BROHOLM LEDER HEJA, HEJA, HEJA !!!!!!

söndag 16 januari 2011

Skiddag på kinnekullebacken!

Nu är vi hemma från en trevlig men disig dag i kinnekullebacken med träning inför v 7 som närmar sig med stormsteg. Det var ingen kö i liften med ca 14 personer i backen. Skönt när det flyter på. Det var Cajsas premiäråk som började med tårar och slutade med skratt. Jag kan säga att jag blev ganska rädd när hon från halva backen drog störtlopp ner mot dammen som finns längst ner. Vi förklarade att hon måste få lite fart och samtidigt ploga med skidorna. Ja, ja tillslut åkte hon med klasskompisen som också var där. Emil körde på men tyckte att det räckte med en halvdag och det var vi nog alla eniga om så här i början.

Efter skidturen blev det lunch i filsbäck som satt fint i magen efter allt åkande. Tack snälla för maten och den goda efterrätten. Nu är alla förberedelser klara och matsäcken packad för Ulricehamn i morgon. Jag ska börja lite senare i morgon för att köra in de små liven till skolan och se så alla pinaler är med.

När vi kom hem från vår utflykt hade min kära svärmor sytt nya köksgardiner till oss. Tack så jätte mycket för att du är så snäll och kommer med bra idér och fina tyger. Undra hur det hade sett ut annars.
Nu får det bli solsidan som man bara inte får missa. Ha en skön kväll kram på er!



lördag 15 januari 2011

Lite bilder från Ischgl i Österike och hotellet!





Skidklara och det lutar åt att Emil kan åka!


Besök på Hultet!!

I morse när vi vaknade var det tomt i sängen bredvid mig då min älskling är iväg på storjakt på Ulfstorp. Kul att intresset nu lutar lite mer åt jakt än fiske. Jag och barnen har varit och hämtat skidor på Råda Sport till Ulricehamn på måndag. Hoppas nu att Emil kan åka med sin onda fot. Vi håller tummarna.

Till lunch åkte vi ut till Hultet där "mamsen" och "pappsen" bjöd på kolja och fläskfilé som var mycket gott. Sedan var det visning av det nya badrummet, Elviras rum och tv-rummet som blev riktigt bra efter allt slit. Cajsa har verkligen visat att hon tycker om små kusinbarn där matning och blöjbyte var ett intressant ämne. Det blir nog att få vara barnvakt framöver kan jag tänka mig. På hemvägen fick det bli Mc-mat p.g.a idétorka. Ha en trevlig kväll!!









onsdag 12 januari 2011

Skön dag!

Idag har vi varit på badhuset och jag har äntligen simmat mina längder. Barnen lekte och träffade skolkompisar i vattnet. Det var många kändisar där idag som Fia, Ylva/Agnes och några föräldrar på Broholm att prata med. Vi får nog försöka komma iväg lite oftare tror jag. Det tråkiga denna dag  var att Cajsa tjejen ramlade ner från en ställning på skolan och slog i huvudet. Syster på skolan ringde och berättade ifall hon skulle få ont i huvudet under kvällen. Apoteket fick det bli för att inhandla lite sugalvedon i förebyggande till kvällen. Emil gick med Ulf och hejade på Villa efter badet medan jag och Cajsa åkte för att hyra en film som jag nu ska titta på. Filmen heter P:S I love you (tipps i Charlotte Perrellis blogg). Här kommer lite bilder från Emils egentillverkade slöjdresultat som blev ett fiskespö och lite ansikten. Nästa projekt är ett fågelbo. Vad tycks om min första ärtsoppa som var mycket enkel att laga men det krävs lite planering bara? Tycker mest det liknar något annat som ni får lista ut själva. Ha en mysig kväll!




tisdag 11 januari 2011

Var tar tiden vägen!

Nu är alla förberedelser med skolan, dagliga sysslor och den kära planering klara för idag. Kl är nu 22.00 och jag ska försöka att få lite tid vid datorn. Det känns som kvällarna går alldeles för fort för att hinna med allt man vill göra. I kväll har jag påbörjat min första ärtsoppa som jag nu hoppas ska smaka. Blev bara sugen på denna (ej barnens favorit) rätt. Jag får nog ha ett annat alternativ till de små tror jag. I kväll har jag och min favoritdotter varit på en åter igen halkig hundpromenad med hundarna där det pratades oavbrutet till kyrkan och tillbaka. Det är HÄRLIGT! I morgon får det bli badhus efter skolan med en varm bastu som final. Gud så skönt med VÄRRRRME!!!!! Godnatt.

                                                          Blötläggning av gula ärtor.


söndag 9 januari 2011

Då var det snart dax för skola och ny termin igen!

Vart tog denna dag vägen och varför gick den så fort. Kan tänka mig att ha söndagar hela dagar. Idag har det varit en hemmadag med nedpackning av julsaker och en hal promenad där solen snabbt tittade fram så fint. Tilll kvällen fick det bli tv och slappa med Hellenius hela dagarna som var det sista programet för denna gång. Nu ska jag surfa lite på resor till varmare breddgrader. Kanske kan det bli Mauritius eller Mexico denna gång. Längtar till värmen får jag erkänna. Hur ska denna vinter sluta utan min fina sol. Ja vi får se jag kanske kan gå i ljusterapi. Nu sover de små liven äntligen men kommer förmodligen att vara som små vrak i morgon innan de kommit in i den tidiga tiden igen. Godnatt!

lördag 8 januari 2011

Skidprovning!

Då var det färdigprovat med slalomskidor inför vår tripp till Österike v 7 som sakta men säkert närmar sig. Idag skulle vi åkt skidor på kinnekulle men vädret och ryktet gick att helgerna får man bara stå i kön så det får bli en kvällsåkning nästa vecka för att köra in skidorna. Barnen åker med skolan till Ulricehamn den 17/1 för att ytterligare slipa till åkningen. På måndag börjar skolan igen och allt återgår till det normala med alla rutiner som jag bävar för. Det är tur att vi snart har semester igen så jag har något att se fram emot. Nej nu ska jag inte vara negativ utan tänka att vi går mot ljusare tider. I kväll ska vi till fam Dackemark där killarna ska laga järpe och ripat till oss andra som ska bli mycket intressant att smaka. Ripa har jag spisat en gång men järper är något helt nytt för mig. Trevlig lördag!

Granen åkte ut i förtid för allt barrande!!